×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Prinses Op De Erwt

  Prinses Op De Erwt

  Als je, zoals ik, weleens op tv komt, heb je het geluk dat je soms dingen krijgt aangeboden waarvan je in stoutste dromen niet had durven denken dat je die ooit zou doen. Enkele maanden kwam er zo’n aanbieding. Ik werd gevraagd een rolletje te spelen in de tv-film De Prinses Op De Erwt, die RTL4 op Nieuwjaarsdag zal uitzenden.


  Traditiegetrouw zendt die zender op de eerste dag van het jaar een modern sprookje uit. Na Assepoester en Sneeuwwitje En De Zeven Kleine Mensen is het op 1 januari 2016 de beurt aan De Prinses Op De Erwt. Het bekende sprookje van Hans Christian Andersen is in een nieuw jasje gestoken en de hoofdrollen worden vervuld door een groot aantal bekende namen. Zo speelt Teun Luijkx prins Manuel en Loes Luca en Peter Bolhuis zijn te zien als zijn ouders, koningin Aurelia en koning Balthazar. Sigrid ten Napel vertolkt de rol van Julia, de prinses op de erwt. Kim Feenstra, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ricky Koole en Maryam Hassouni spelen de wannabe-prinsessen. Andere rollen zijn weggelegd voor Peter Paul Muller (premier Halberda), Hajo Bruins (lakei Hugo), Angela Schijf (Marjon Kaspers), Jan Kooijman (Leo de Boer) en Jennifer Hoffman (Suzan Schippers).

  Toen ik deze imposante lijst zag, moest ik wel even slikken. Ik heb geen acteerervaring en kreeg naarmate de eerste opnamedag naderde steeds meer last van slapeloze nachten. Stel dat ik mijn tekst zou vergeten of iets anders doms zou doen tijdens de opnamen? Dat ik mezelf moest spelen maakte het niet makkelijker. Want hoe speel je jezelf? Mijn eerste scène was bovendien met Angela Schijf, met op de achtergrond Jan Kooijman, Loes Luca, Peter Bolhuis, Hajo Bruins, Jennifer Hoffman en Teun Luijkx. Samen meer dan 100 jaar acteerervaring en daartegenover moest ik dan overtuigend mijn eerste zinnetjes zeggen. Of het goed gegaan is, weet ik niet. Ik zie de film pas als die op 1 januari wordt uitgezonden. Maar het meedoen was geweldig. Ik heb mijn ogen uitgekeken op de set en genoten van het werk van regisseuse Will Koopman, die ook Divorce en Gooische Vrouwen heeft gedaan. Zij zorgde ervoor dat zelfs een beginnend amateur zoals ik zich erg op zijn gemak voelde. Daardoor zijn er denk ik vreselijke bloopers van mijn kant voorkomen…

  De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje: vrijdag 1 januari 20.30 tot 22.00 uur bij RTL4.

  23 december 2015 - 12:00