×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Praten met Maurits

  Praten met Maurits

  Door Elles Wijngaarden

  Als redacteur van het tijdschrift Royalty kom je natuurlijk binnen waar voor anderen deuren gesloten blijven. Nu ik ruim een jaar meedraai op de redactie van het grootste tijdschrift over vorstenhuizen zijn er al een aantal bijzondere gebeurtenissen geweest die, voor mij persoonlijk, iets waren om trots op te zijn. Zo zat ik, na twee weken in dienst te zijn bij Royalty, in de kerk bij de doop van prinses Ariane. Ik zag prinses Mathilde en prinses Máxima in dezelfde jas arriveren in Den Haag. Ook bungelt er boven het bedje van Pieter junior hoogstwaarschijnlijk een knuffelbeertje die ik aan zijn vader Pieter-Christiaan kon overhandigen bij de geboorteaangifte in Den Haag. Ik heb er zelfs een foto van.


  Echte, geplande interviews of ontmoetingen met de Oranjes zijn maar schaars. Je schrijft vaak over dingen die je gezien hebt, of gelezen. Maar zelden ontfutsel je spannende quotes. Je ziet ze van een afstand, observeert en probeert zoveel mogelijk te ontdekken. Aan de hand van uitspraken, algemene informatie of een paar foto’s een schrijf je een verhaal.

  Deze week reed ik met fotograaf Reni van Maren naar Antwerpen. Marc had gehoord dat prins Maurits aanwezig zou zijn bij de opening van een nieuwe winkel van modefenomeen Oger Lusink, dus misschien was er wel ruimte voor een praatje. Met een beetje mazzel zou ook de Belgische prins Laurent zijn gezicht laten zien. Met de adviezen van Marc in mijn achterhoofd en een lichte kriebel in mijn buik gingen we op goed geluk naar België. Een ontmoeting met een prins is immers geen dagelijkse kost. Ik voelde lichte druk op mijn schouders, want voor hetzelfde geld rijden we helemaal voor niks naar Antwerpen. Eenmaal bij de winkel aangekomen zakt de moed me lichtelijk in de schoenen. Met mijn redelijk chique colbertje en glimmende laarzen was ik behoorlijk underdressed. De meest prachtige cocktailjurkjes kwamen voorbij en meteen had ik spijt dat ik de mijne thuis in de kast had laten hangen.
  Maar dat probeerde ik van me af te zetten; ik was er tenslotte om te werken. Ik raakte aan de praat met een butler die veel voor koninklijke families heeft gewerkt (‘Ook zij eten gekookte aardappels!’) en sprak ook nog even met Dries Roelvink. Leuk natuurlijk, maar waar ik voor kwam, dé prinsen, waren nog niet gearriveerd. Dat veranderde snel. Plotseling zag ik prins Maurits binnen komen met zijn sporttas. Na de officiele opening van de winkel, ging ik opzoek en kwam ik Maurits boven in de winkel tegen. Fotograaf Reni stelde me voor en gelukkig had de prins zin in een gezellig praatje.

  Meer lezen over mijn gesprek met prins Maurits? Lees het binnenkort in Royalty!

  15 januari 2009 - 15:43