×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Máxima wilde bij haar vader zijn

  Máxima wilde bij haar vader zijn

  Er zullen nog maar weinig mensen zijn die koningin Máxima niet als een Nederlandse vrouw zien. Ze is volkomen geïntegreerd, kent alle Sinterklaasliedjes uit haar hoofd en spreekt goed Nederlands, ook al is nog best te horen dat ze uit een ander land komt. Dat mag ook. Mijn moeder is Belgische en na 45 jaar in Nederland hoor je nog steeds haar Vlaamse tongval. Ik vind zo’n accent charmant en het geeft ook blijk van iemands achtergrond.


  Máxima benadrukt zelf vaak dat ze nu Nederlandse is. Bij sport juicht ze altijd voor Oranje, zelfs als het team tegen Argentinië speelt. Toch kan één ding nooit veranderen, hoe goed geïntegreerd je ook bent. En dat is het gemis van familie. Hoe goed de communicatiemiddelen ook zijn, toch is familie altijd ver weg als je in het buitenland woont. En dat is vooral zwaar in moeilijke tijden.

  Volgens de Argentijnse media was Máxima afgelopen weekend even in Buenos Aires om haar vader op te zoeken. Hij werd volgens deze bronnen opgenomen in de Fundaleu-kliniek in de Argentijnse hoofdstad. Máxima’s vader is 86 jaar en op zo’n leeftijd is het altijd schrikken als iemand in het ziekenhuis belandt. Het is dan ook goed te begrijpen dat de koningin heel graag naar haar vader wilde, al was het maar voor heel even. Máxima maakte de lange vlucht van bijna dertien uur naar Argentinië om daar naar verluidt twee keer bij haar vader langs te gaan en een nachtje bij haar moeder te slapen. Meteen daarna ging ze alweer terug naar Nederland, om hier weer aan het werk te gaan. Wie weleens zo ver gereisd heeft, weet hoe zwaar het kan zijn. Maar op zo’n moment geldt ook: fijn dat je even naar je zieke vader kan. Koningin Máxima is wat dat betreft niet anders dan anderen. Toen haar vader enkele jaren geleden een ongeluk kreeg, ging ze ook meteen naar Buenos Aires. En toen haar moeder onlangs jarig was, ging ze eveneens even op en neer naar haar geboorteland. In goede en in slechte tijden wil je bij je familie zijn. Dat is voor een koningin niet anders.

  19 november 2014 - 12:00