×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Monegaskische traditie

  Monegaskische traditie

  Door Marc van der Linden

  Als Charlotte Casiraghi inderdaad zwanger is – zie de nieuwe uitgave van Weekend – dan heeft ze zich perfect gehouden aan wat inmiddels gerust een traditie van het prinsdom Monaco kan worden genoemd. In het ministaatje aan de Middellandse Zee krijgen de leden van de prinselijke familie hun kinderen namelijk bij voorkeur zonder dat er eerst getrouwd is. Van de negen kleinkinderen van wijlen prins Rainier werden er maar twee verwekt binnen een huwelijk. Alle andere kinderen waren ofwel buitenechtelijk danwel de reden voor een huwelijk. Prins Albert heeft tot nu toe twee buitenechtelijke kinderen, terwijl zijn huwelijk met Charlène nog steeds kinderloos is. Prinses Caroline heeft vier kinderen. De oudste, Andrea, zat al in de buik van zijn moeder toen ze op 29 december 1983 haar jawoord gaf aan de Italiaanse zakenman Stefano Casiraghi. De twee kinderen die volgden, Charlotte en Pierre, werden tijdens het huwelijk van hun ouders geboren. Maar toen Caroline voor de vierde keer zwanger raakte, was ze nog niet getrouwd met de verwekker daarvan, prins Ernst August von Hannover. Met hem trouwde ze op 23 januari 1999 en op 20 juli van dat jaar werd hun dochter Alexandra geboren. Op papier zijn Caroline en Ernst August nog steeds getrouwd, maar ze zijn al jaren niet meer samen gezien.


  Prinses Stéphanie deed het ook op zijn Monegaskisch. Haar eerste zoon, Louis, werd geboren op 26 november 1992. De vader was de bodyguard van de prinses, Daniel Ducruet. Op 4 mei 1994 werd uit dezelfde relatie een dochter, Pauline, geboren. Stéphanie trouwde haar bodyguard in 1995 en een jaar later gingen ze alweer scheiden. In 1998 kreeg de prinses haar derde kind, dochter Camille, en de vader was naar verluidt wederom een bodyguard van de prinses. De Monegaskische troonsopvolgingsregels houden inmiddels rekening met het wispelturige liefdesleven van de leden van het prinselijke huis. En daardoor krijgen kinderen rechten op de troon zodra hun ouders zijn getrouwd, ook al is dat na hun geboorte. Ze worden dan dus met terugwerkende kracht erkend. Daardoor staat Andrea nu op de tweede plaats in de lijn van troonsopvolging, gevolgd door zijn zusje, zijn broer en zijn halfzusje. Daarna komen zijn neef en nicht, de oudste kinderen van Stéphanie. Alleen het jongste kind van Stéphanie zit niet in deze rij omdat haar ouders nooit zijn getrouwd.

  Inmiddels is Andrea zelf vader geworden. Zijn zoontje Sacha kan de nummer drie in de lijn van troonsopvolging worden zodra zijn ouders met elkaar trouwen. Goed nieuws: dat huwelijk staat voor deze zomer gepland.

  4 juli 2013 - 18:10