×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Met Alexia gaat het steeds beter

  Met Alexia gaat het steeds beter

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan de pers niet uit de weg. Hoewel er natuurlijk een afstand blijft, staan ze meer open voor gesprekken met de media dan bijvoorbeeld koningin Beatrix. Bij het staatsbezoek aan Frankrijk hadden we twee momenten voor persoonlijk contact met de koning en koningin.


  Op de eerste dag, bij de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap, werden alle meegereisde journalisten en lokale correspondenten aan het koningspaar voorgesteld. Dat ’voorstellen’ blijft, ook al doet men dit werk al tientallen jaren, zoals ik. De ceremoniemeester leest een kaartje op en zegt wie je bent en wat je doet. Bij mij werd het laatste vergeten, waarop de koning over mijn schouder naar de ceremoniemeester keek en met een knipoog zei: ’Waarvan is hij eigenlijk?’ Op de tweede en laatste dag was er het persgesprek. De koning vertelde dat hij het niet erg vond dat zijn programma een beetje in de war was gekomen omdat een ontmoeting met president Hollande was uitgelopen. Het gesprek was zo geanimeerd dat ze de tijd waren vergeten en ze te laat ontdekten dat ze eigenlijk al onderweg naar de volgende afspraak hadden moeten zijn.

  Ik vroeg koningin Máxima, die eerder die dag met Franse en Nederlandse modetalenten had gesproken, hoe belangrijk mode voor haar is. Ze vertelde dat kleding vooral lekker moet zitten en bij haar moet passen en dat ze verder niet zo met mode bezig is. Wel had ze de gesprekken met de modetalenten leuk gevonden. Zij staan in een veranderende wereld voor veel uitdagingen. Natuurlijk werd er ook de vraag gesteld hoe het met prinses Alexia gaat. De middelste dochter van het koningspaar brak bij de wintersportvakantie haar rechter bovenbeen. ’Elke dag een stapje vooruit’, vatte Máxima het kort en bondig samen. Alexia gaat af en toe naar school, krijgt huiswerkopdrachten en doet haar uiterste best om te herstellen. De koning vertelde heel trots te zijn op zijn dochter. De koningin voegde daaraan toe dat Alexia veel doorzettingsvermogen heeft. Máxima deed daar niet dramatisch over en voegde er geruststellend aan toe dat het allemaal goed komt. Of Alexia er met Koningsdag bij kan zijn, kon Willem-Alexander nog niet zeggen. ’We hopen het’, zo gaf hij aan. Hoe sneller ze weer op de been is, hoe beter. Dus als ze er op Koningsdag bij is, is dat een goed teken.

  16 maart 2016 - 12:00