×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Mensen verbinden

  Mensen verbinden

  Koningsdag wordt op 27 april niet alleen in Nederland gevierd. Op allerlei ambassades van Nederland in het buitenland wordt die dag ook het glas geheven op de koning en het koninkrijk. In Argentinië werd misschien wel de meest bijzondere receptie gegeven. Want de onlangs aangetreden ambassadeur Martin de la Beij mocht op de receptie ook de schoonouders van de koning ontvangen. Jorge en Maria del Carmen Zorreguieta hadden een uitnodiging gekregen voor het feestje en gaven natuurlijk acte de présence.


  Vooral de komst van Máxima’s vader baarde wat opzien, want op 20 november 2014 werd hij door de media in Argentinië doodverklaard. Enkele Nederlandse media namen het bericht toen meteen over, zonder het te checken. Toen de familie liet weten dat de heer Zorreguieta nog leefde, was het nieuws inmiddels al de wereld over gegaan. Zorreguieta vocht in die periode tegen een zware ziekte en Máxima reisde een aantal maal naar Argentinië om hem te bezoeken. Met haar kinderen bracht ze zelfs de feestdagen in haar land door. Bij die gelegenheid maakte haar vader een wat broze indruk en om langere afstanden af te leggen, gebruikte hij een rolstoel. Maar op de receptie ter ere van de verjaardag van zijn schoonzoon de koning liep de 87-jarige alweer zelf en maakte hij een vrolijke indruk.

  De ambassade had duidelijk de bedoeling om van de feestelijke receptie een verbindend karakter uit te laten gaan. Vanuit die gedachte was wellicht ook Estela de Carlotto uitgenodigd. Zij behoort tot de groep Dwaze Moeders, die jarenlang protesteerde tegen de verdwijningen in Argentinië. In 2002 riep ze nog dat Jorge Zorreguieta de gevangenis in zou moeten. Estela verloor haar zwangere dochter Laura tijdens de jaren van de junta. Maar onlangs werd ze na 36 jaar herenigd met het kind dat haar dochter in gevangenschap had gebaard en die haar daarna was afgenomen. En zo waren er meer tegenpolen. De ambassadeurs van Israël, Palestina en Saoedi-Arabië waren eveneens aanwezig, diplomaten die elkaar normaal gesproken niet zo snel zullen treffen. Toen Willem-Alexander aantrad als koning gaf hij al aan het als zijn belangrijkste taak te zien mensen met elkaar te verbinden. Dat lijkt op zijn verjaardag in Argentinië in elk geval al een beetje te zijn gelukt.

  27 mei 2015 - 12:00