×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Meer dan 500 foto’s…

  Meer dan 500 foto’s…

  Door Marc van der Linden

  Vaste lezers van deze column weten dat ik de afgelopen weken ’even’ met vakantie was. Een beetje bijkomen van een zeer druk jaar. De tragische gebeurtenissen van Friso zorgden ervoor dat ik in een week meer op tv was dan normaal gesproken in een maand. Maar dat hoort ook bij Royalty: het nieuws is niet te voorspellen en als er nieuws is, dan krijgt dat veel aandacht. Bij verdrietig nieuws is dat extra moeilijk omdat je zo integer mogelijk over de gebeurtenissen wilt praten en tegelijkertijd zoveel mogelijk informatie wil geven. Maar gelukkig waren er ook veel mooie momenten in 2012, zoals het huwelijk van prinses Carolina en de doop van prinses Luisa Irene in Parma.


  Als royaltyjournalist moet je ook een beetje vooruitkijken en daarom heb ik in de weken voor mijn vakantie met het team van Royalty hard gewerkt aan een special over koningin Beatrix. Zij wordt op 31 januari 75 jaar en zeker na het moeilijke afgelopen jaar verdient zij het om extra in het zonnetje te worden gezet. Maar hoe doe je dat met een vrouw over wie al zoveel gezegd en geschreven is? Uitgangspunt was dat het 100 pagina dikke boekwerkje niet vol met clichés zou mogen te staan. Dus Beatrix, maar dan op een andere manier belicht, met foto’s die niet bij iedereen al op het netvlies staan. In de afgelopen weken hebben art director Annemarie van Heertum en ik duizenden, zo niet tienduizenden foto’s van onze koningin bekeken en daaruit hebben we er 500 gekozen die in de speciale editie Beatrix 75 jaar zijn gekomen. Het was een enorme klus en ik had me zelfs een beetje op het werk verkeken, waardoor ik tijdens mijn eerste vakantiedagen in Zuid-Afrika nog achter mijn laptop zat te werken om de laatste foto’s te bekijken, tekstjes te schrijven en pagina’s te beoordelen voordat ze naar de drukker in Polen (!) gingen. Hoewel het misschien niet netjes is om het zelf te zeggen, was ik best trots toen ik tegen het einde van mijn vakantie in Zuid-Afrika het exemplaar te zien kreeg. De KLM maakte de K in haar naam weer even waar, doordat een bevriende steward bereid was de special mee te nemen, zodat ik hem ’vers van de pers’ kon zien. Inmiddels ligt het luxe magazine overal in de winkels. Ik denk dat we erin geslaagd zijn om iets te maken dat een mooie aanvulling op uw verzameling is, of een mooi naslagwerk voor wat er in de 75 jaar van onze koningin is gebeurd. En dat er heel veel is gebeurd, hoef ik u niet te vertellen. In de laatste jaren zijn er helaas te veel verdrietige dingen in haar leven gebeurd, maar wie door de 75 jaar van haar leven bladert ziet dat de mooie momenten gelukkig in de meerderheid zijn. En bij de vele mooie momenten valt op dat Beatrix zelf het meeste lijkt te genieten van de momenten dat ze omringd wordt door haar kleinkinderen. Zo wordt een leven dat zich grotendeels in de openbaarheid afspeelde, toch weer teruggebracht naar de kern: een gelukkig privéleven gaat boven alles.

  28 november 2012 - 10:49