×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Lof voor prins Bernhard

  Lof voor prins Bernhard

  Vorige week meldde ik bij RTL Boulevard het fantastische initiatief van prins Bernhard, zijn vrouw Annette en enkele van hun vrienden om mee te doen aan de beklimming van de Franse fietsberg Alpe d’Huez in het kader van de actie Alpe d’HuZes ten bate van het KWF. Deze actie is vorig jaar in een verkeerd daglicht komen te staan, maar gelukkig willen veel mensen dit jaar toch weer laten zien dat het inzamelen van geld voor onder meer onderzoek naar genezing van kanker echt zeer nodig is.


  De organisatie zal nu meer dan ooit willen laten zien dat het opgehaalde geld goed terecht komt. Ik vertrouw daar gewoon op. Dat prins Bernhard mee gaat doen, is extra speciaal omdat bij hem vorig jaar de ziekte non-Hodgkin, een vorm van lymfklierkanker, werd geconstateerd. Hij is nu herstellende van een lange, zware behandeling en de vooruitzichten zijn goed.

  Voor de prins zal het meedoen aan de beklimming een prachtig doel zijn. Want ook deze actie draagt het motto: ’Opgeven is geen optie’. Deelnemers van de beklimming hebben bijna altijd een persoonlijke reden om mee te gaan. Ze zijn ziek of net genezen, ze hebben iemand verloren aan kanker of rijden voor iemand die nog vecht voor zijn of haar leven. Het is een soort bedevaart, want de deelnemers willen met hun inspanning vaak hun verbondenheid, steun, liefde en ook dankbaarheid laten blijken. Dankbaarheid voor genezing van iemand of omdat de ziekte hen bespaard is gebleven.

  Prins Bernhard hoopte met zijn beklimming 5.000 euro op te halen, maar dat bedrag heeft hij inmiddels al ruimschoots binnen. Zijn echtgenote Annette zit echter nog niet op haar streefbedrag. U kunt haar steunen, of één van die vele andere deelnemers die allemaal met mooie motieven aan deze actie meewerken. Als je hun verhalen leest en hun redenen om mee te doen, word je heel stil. Ik las de verhalen van Mike van der Kallen, Tim van Zalk, Michael Bommelburg en vele anderen. Kijkt u zelf ook even op www.opgevenisgeenoptie.nl en klik op actiepagina’s 2014. Prins Bernhard werd, toen hij de diagnose kreeg, één van de velen die getroffen worden door deze ziekte. Maar hij is nu ook één van de velen die meedoen aan de actie. Niet als prins, maar gewoon als een van hen! Een koninklijk gebaar.  

  2 april 2014 - 12:00