×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Leven als een prins

  Leven als een prins

  Voor prins Charles heb ik altijd een zwak gehad. Ik vind hem grappig en hij komt aardig over. Veel mensen verwijten hem dat hij Diana ongelukkig maakte, maar dat vind ik onzin. Diana had ook affaires in haar huwelijk en soms werkt het gewoonweg niet tussen twee mensen. Dat hij altijd verliefd is gebleven op Camilla en uiteindelijk, na veel te lang wachten, met haar kon trouwen, maakt hem ook een verstokt romanticus. Maar Charles is wel een beetje wereldvreemd. De prins heeft namelijk gewoontes alsof hij in de tijd van Downton Abbey leeft.


  Zo wordt Charles nog steeds elke ochtend en avond aan- en uitgekleed door een bediende en reist hij rond met zijn eigen kalfslederen toiletbril, zodat hij nooit op een wc-bril hoeft te zitten die door anderen is gebruikt. Een gewone tandenstoker is voor Charles evenmin goed genoeg: hij maakt zijn tanden liever schoon met de stekels van een stekelvarken.

  De prins van Wales heeft ook qua kleding een dure smaak: hij draagt maatpakken van Anderson & Sheppard, waarvan hij er zestig heeft en die hem 3.500 euro per stuk hebben gekost. Voor bij die pakken heeft hij de beschikking over zo’n 200 handgemaakte overhemden, waarvoor hij 425 euro per stuk heeft betaald. En natuurlijk zijn de schoenen ook handgemaakt: 30 paar á raison van 1.100 euro.

  Als de prins reist, wordt alles vervoerd in tassen en koffers van Louis Vuitton, die speciaal voor hem gemaakt zijn en zijn eigen monogram dragen. Charles is ook geen gemakkelijke eter. Zijn groenten moeten gestoomd worden in een speciaal soort mineraalwater en om vier uur wil hij bij een kopje thee een versgebakken muffin met een zachtgekookt eitje. De paleiskok kookt altijd zeven eieren om er zeker van te zijn dat er minimaal eentje perfect is voor de prins. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Ik gun iedereen een dergelijk leven, al vraag ik me af of iedereen dat wel zou wíllen. Maar het wordt wat ongemakkelijk als ik de prins met een zorgelijk gezicht toespraken zie houden over de armoede in de wereld of kansloze jongeren. Hij zegt het vast met de beste bedoelingen, maar ik zie dan vooral die kalfslederen reistoiletbril en de tandenstokers van stekelvarkens voor me…

  8 december 2016 - 08:41