×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Het team van Máxima

  Het team van Máxima

  Door Marc van der Linden

  Natuurlijk ben ik wel wat gewend, maar toch viel mijn mond even open toen ik prinses Máxima zag tijdens haar aankomst bij het groothertogelijk paleis in Luxemburg, waar die avond het galadiner ter ere van het bruidspaar zou plaatsvinden. We zijn door onze toekomstige koningin vaker verrast met haar kleding, maar nu was ze in één woord een echte sprookjeskoningin. In een prachtig avondtoilet van ontwerper Jan Taminiau, samen met de mooie sieraden uit de zogeheten Mellerioparure, toonde ’onze’ Máxima een allure die ervoor zorgde dat alle andere aanwezige koninginnen en prinsessen een beetje in haar schaduw verdwenen. Ook de volgende dag, bij de kerkelijke inzegening, was haar kleding een schot in de roos. Een prachtig ensemble van Edouard Vermeulen met een hoofddeksel van Fabienne Delvigne. Beide Brusselse ontwerpers durven met Máxima een stukje verder te gaan dan bij hun andere koninklijke klanten. Ze hebben goed gezien dat de prinses het temperament en het extraverte karakter heeft waarbij deze flamboyante stijl goed past. Zo langzaam maar zeker begint zich een heel team rondom Máxima te vormen.


  Zo’n team is vooral voor een aankomend koningin zeer belangrijk. Immers: zij zorgen ervoor dat ze een eigen, herkenbaar silhouet krijgt. In zo’n team neemt de kapper een belangrijke plek in. Van mijn bronnen begrijp ik dat de prinses meerdere kappers heeft. Enige tijd geleden gaf kapper Hildo Groen een interview aan een blad, waarin hij erg openhartig was over het haar van Máxima, die hij tot zijn klanten mag rekenen. Voor journalisten zijn opzienbarende uitspraken over het haar van een prinses natuurlijk altijd leuk, maar de koninklijke klant zelf denkt daar anders over. De kapper van Beatrix die eens vertelde hoe het beroemde kapsel van de koningin nu echt tot stand komt, kreeg flink op zijn donder van een hofdame en moest zelfs een excuusbrief aan de koningin schrijven. Hoe Máxima op de woorden van Hildo heeft gereageerd, weet ik niet, maar de prinses verlangt over het algemeen grote discretie van de mensen die voor haar werken. Wat dat betreft heeft de prinses een echte steun en toeverlaat gevonden in haar kamenier Jolanda. Want Edouard Vermeulen, Fabienne Delvigne en Jan Taminiau mogen dan topkwaliteit leveren, de finishing touch is toch het allerbelangrijkste. Jolanda – ik ken haar achternaam, maar ik weet dat ze die liever niet in de media terugziet – zorgt ervoor dat het totaalplaatje perfect klopt en dat hoed, kleding en schoenen allemaal bij elkaar passen. Tijdens buitenlandse reizen is ze verantwoordelijk voor de kleding en de sieraden en ze verzorgt soms ook het haar van de prinses. Zij ziet erop toe dat prinses Máxima geen zorgen heeft over wat ze aan moet bij een bepaalde gelegenheid en dat alles klaarhangt op het juiste moment. Het is Máxima die geprezen wordt – en terecht – maar zoals zo vaak is het echt teamwork.

  24 oktober 2012 - 10:43