×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Het einde van een mooie traditie?

  Het einde van een mooie traditie?

  Door Marc van der Linden

  De favoriete vakantieplaatsen van de Oranjes kennen de meeste volgers van het Koninklijk Huis uit het hoofd. Lech, Porto Ercole, Tavarnelle Val di Pesa - u kent ze vast ook. Inmiddels is er een nieuwe vakantiebestemming bij gekomen. Koning Willem-Alexander brengt de zomervakantie met zijn gezin door in hun villa in Griekenland. De woning ligt in gemeente Kranidi, maar het stukje waar de koning zit, wordt ook wel Porto Cheli genoemd. De villa waar het gezin verblijft, is geheel verbouwd en moet een waar paradijs zijn geworden. Het is ze gegund. Net als iedereen heeft ook een koning recht op vakantie en sinds de mediacode er is, kunnen de Oranjes daar nog meer van genieten. Maar het zou jammer zijn als we het gezin nooit te zien krijgen in de Griekse omgeving waar ze nu elke zomer hun vakanties gaan doorbrengen. Het zou het einde van een mooie traditie zijn.


  Media zijn altijd welkom geweest op de zomer- en winteradressen van de Oranjes. Er zijn ontelbare foto’s van de koninklijke familie in en om villa De Gelukkige Olifant in Porto Ercole en in Lech is er nog steeds elk jaar een fotomoment. Ik ben zelf diverse malen naar Italië gereisd voor reportages bij het prachtige landhuis Rocca dei Dragoni – Italiaans voor Drakensteen – waar prinses Beatrix en haar kinderen en kleinkinderen de zomers doorbrengen. Maar gaan we die ook zien van de vakanties in Griekenland? We weten nog bijna niets van het huis daar. Heeft het bijvoorbeeld al een naam? En ligt er inmiddels een boot bij de prachtige aanlegsteiger die de koning daar heeft laten aanleggen? Ik begeef me nu op glad ijs, want deze koning en koningin willen hun privéleven zoveel mogelijk privé houden. Maar net als Tavarnelle, Lech en Porto Ercole hoort het Griekse adres wel een beetje bij het koninklijke bestaan. We mogen er dus best iets van te zien krijgen. Willem-Alexander zei ooit eens dat zijn vakantiehuis niet geschikt is om grote groepen pers te ontvangen. En gezien de enorme groep mensen die het gras in zijn tuin bij De Eikenhorst bij de recente fotosessie platliep, kan ik me daar iets bij voorstellen. Maar een klein groepje moet toch lukken? Zodat ook de rest van Nederland kan zien hoe de plek eruit ziet vanwaar de koning wetten ondertekent. Want net als bij Beatrix en Juliana zal er bij die wetten de plaatsnaam komen te staan waar ze getekend zijn. Alleen daarom al is het een historische plek.

  31 juli 2013 - 13:10