×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Happy end voor Sarah?

  Happy end voor Sarah?

  Door Marc van der Linden

  Weet u nog wie de hertogin van York is? Meer dan vijftien jaar geleden zou bijna iedereen in een adem ’Sarah’ hebben gezegd. Maar de laatste jaren is ze een beetje in de vergetelheid geraakt. Sarah was de grote liefde van de Britse prins Andrew en na hun huwelijk was ze zelfs even nóg populairder dan prinses Diana. Sarah werd als een meisje van het volk gezien, tegenover Diana die uit de aristocratie stamde. Zelfs aan het hof ging het goed. Ten opzichte van de verlegen Diana deed de vrolijke en uitbundige Sarah het een stuk beter bij Elizabeth en haar familie.


  Maar dat veranderde toen Sarah steeds meer kritiek kreeg in de media. Ze was te dik, te onhandig en ze probeerde Diana naar de kroon te steken. Toen Sarah daarop geen steun kreeg bij haar echtgenoot en diens familie ging het helemaal bergafwaarts. Diepongelukkig kocht ze zich suf en stortte ze zich in diverse buitenechtelijke affaires. Toen de pers daar weer achter kwam waren de rapen gaar. De koninklijke familie liet haar keihard vallen en presenteerde haar zelfs de rekening voor het uitbundige shoppen dat ze had gedaan. Sarah was nagenoeg failliet en op enige compassie bij bevolking, pers of royals kon ze niet rekenen. Het enige dat ze nog had waren haar dochters, haar bekendheid en het feit dat ze zich Hertogin van York mocht blijven noemen.

  Maar Sarah vocht terug, betaalde haar schulden af en mocht zich, dankzij lucratieve reclamecontracten, al snel weer een rijke vrouw rekenen. Toen Sarah haar biografie publiceerde voelde ik, naast respect, al snel medelijden. Ze was wel erg aan haar lot overgelaten toen ze deel uit ging maken van de Britse koninklijke familie. En ze was zo eerlijk in haar boek, ook naar haarzelf toe, dat zelfs de meest zure criticus medelijden met haar zou hebben. Komende week – op 15 oktober – wordt Sarah vijftig jaar en in de afgelopen periode zijn er wat opvallende ontwikkelingen geweest. Sarah lijkt haar zakelijke imperium aan het afbouwen te zijn. Ze is niet langer het gezicht (in Amerika) van Weight Watchers en ook de reclamecontracten met Wedgewood en zeepmerk Avon zijn voorbij. En sinds vorig jaar is ze ook weer echt welkom bij de koninklijke familie. Koningin Elizabeth nodigde Sarah uit voor een feest op Balmoral en Sarah trok weer bij Andrew in, nadat ze een brand in haar eigen, naast dat van haar ex-man gelegen, huis had gehad. In Engeland gaan al langer geruchten dat Sarah en Andrew weer samen zijn, maar tot dusverre werd dat ontkend. Toch hield Sarah in een interview onlangs de mogelijkheid op een verzoening al open. ‘We zullen zien,’ zei ze op de vraag of ze haar relatie met Andrew een nieuwe kans zou geven. Het zou mooi zijn, een echt koninklijk sprookje met een happy end!

  7 oktober 2009 - 11:30