×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Even slikken

  Even slikken

  Het was even slikken toen ik de eerste foto’s te zien kreeg van prins Albert van Monaco met zijn vrouw Charlène en hun pasgeboren kinderen. Natuurlijk, de kleintjes zijn schattig en het is prachtig dat er nu weer een echt gezin woont in het paleis van Monaco. De toekomst van het vorstendom is daarmee weer voor een nieuwe generatie verzekerd. Maar het slikken was niet vanwege de ontroering omdat Albert en Charlène zo trots met hun kindjes poseerden.


  Het had meer te maken met de wijze waarop ze met hun kleintjes op de foto waren gegaan. ‘Prinses Grace zou zich omdraaien in haar graf’, schoot er door me heen. Dat is natuurlijk niet aardig, maar de eerste foto’s van dit gezin zijn uiteindelijk toch ook historische foto’s. En dan wil je, lijkt me, toch tijdloze foto’s hebben die altijd mooi blijven. Deze foto’s zijn nu al eigenlijk niet echt mooi, als je het mij vraagt. Het rode shirt van Albert trekt alle aandacht weg bij de kleintjes. Ik heb geen verstand van mode en doe zelf ook altijd lekker aan wat ik het prettigst vind, maar voor een foto die jaren mee moet, denk je toch altijd wat beter na. De eerste foto die er ooit van Albert werd gemaakt, is nog steeds een prachtige foto: op de arm van zijn moeder in een mooie ruimte van het paleis. Grace was prachtig aangekleed en de foto had een mooie setting. Wat een verschil met deze plaatjes van de tweeling. De prins en de prinses poseren voor een witte muur met op de achtergrond, als ik me niet vergis, een plastic kerstboom. Alle allure die er was dankzij Grace Kelly, die ooit zo met Monaco verbonden was, is weg. Het rood van het shirt van Albert zorgt ervoor dat de gezichten van Charlène en de baby’s ook een rode gloed krijgen, terwijl het gezicht van de prins zelf juist bleker oogt boven zijn felle hemd. Op de foto’s lijken de kinderen bijna van ondergeschikt belang. De kleintjes – want dat zijn het – horen op de eerste foto’s prominent op de voorgrond te staan. Maar ze worden nu overschaduwd door een nauwelijks lachende moeder, een vader in een te rode blouse en een plastic kerstboom. Gelukkig is er binnenkort een herkansing. Op 7 januari tonen de prins en de prinses hun dochtertje en zoontje aan de bevolking van Monaco. Bij die gelegenheid zullen de kleintjes dus opnieuw gefotografeerd worden. Laten we hopen dat die foto’s veel mooier zijn.

  31 december 2014 - 11:30