×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Even op en neer

  Even op en neer

  Koningin Máxima vloog afgelopen week ‘even’ op en neer naar Argentinië om daar de zeventigste verjaardag van haar moeder bij te wonen. Ik heb me laten vertellen dat Maria del Carmen Zorreguieta niet wist dat Máxima zou overkomen, dus was de verrassing compleet geslaagd. De familie Zorreguieta had voor de gelegenheid een bootje gehuurd en ging met een klein gezelschap naar de Paraná Delta op de grens tussen Uruguay en Argentinië. Na een paar dagen met haar ouders stapte de koningin weer op het vliegtuig terug naar Nederland.


  Haar trip bleef ook voor het grootste deel van de Argentijnse media verborgen en dat is knap, want Máxima werd in het verleden vaak bij elke stap op de voet gevolgd door fotografen en journalisten. Maar kennelijk hadden de Argentijnse media ook niet op de komst van de koningin gerekend. Ze was immers enkele weken geleden ook al in Zuid-Amerika, maar toen met haar gezin en familieleden. De kans dat de Oranjes dit jaar de kerst in de Argentijnse zon zullen doorbrengen, lijkt daarmee wel wat kleiner geworden. Aan de andere kant zal Máxima ook beseffen dat haar ouders haar en de kinderen het liefst zoveel mogelijk willen zien. Máxima’s vader is inmiddels 86 jaar en op die leeftijd willen mensen hun dierbaren het liefst zoveel mogelijk bij zich hebben.

  Máxima mag haar leven dan in Nederland hebben, haar familie is altijd een grote rol blijven spelen. Jorge en Maria del Carmen komen geregeld naar Europa, maar van in de media breed uitgemeten plannen om zich hier te vestigen bleek niets waar te zijn. Ze wonen nog altijd in dezelfde flat in hartje Buenos Aires, waar Máxima opgroeide, en brengen de zomers vaak door in Punta del Este in Uruguay. Hun dochter volgen ze zoveel mogelijk via de media en natuurlijk hebben ze privé ook contact via telefoon, e-mail en Skype. Maar niets is zo prettig als even een knuffel of een zoen te kunnen geven. Dat is voor een koningin niet anders. Hoewel Máxima zich thuisvoelt in Nederland zal de heimwee naar haar ouders, haar vrienden en haar geboorteland af en toe best een rol spelen. Gelukkig is ze in staat om af en toe ‘even’ op een neer te vliegen voor een verrassingsbezoekje. ‘Even’ is in dit geval een vliegreis van zo’n twaalf uur. Maar daarmee was ze wel het mooiste cadeau voor haar moeder's verjaardag. Geef Máxima eens ongelijk.

  10 september 2014 - 12:00