×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Een prinses op bezoek

  Een prinses op bezoek

  Door Marc van der Linden

  Eind jaren tachtig, ik was nét meerderjarig, ben ik begonnen als royalty-journalist. Daardoor kan ik binnenkort al mijn 25-jarig jubileum vieren. Grappend zeg ik wel eens dat ik nu al de nestor van de royalty-journalistiek ben. En gezien het feit dat ik steeds meer grijze haren krijg, kan ik mezelf straks helaas ook éminence grise noemen. Maar ik ga hier niet uitgebreid stilstaan bij mijn aanstaande jubileum. De reden dat ik er over begin is het feit dat ik afgelopen week prinses Märtha Louise van Noorwegen mocht verwelkomen op Schiphol. En hoewel ik door de jaren heen wel een beetje gewend ben geraakt aan royalty, was dat zelfs voor mij een bijzondere dag.


  De prinses – enige dochter van koning Harald van Noorwegen – kwam naar Nederland voor de promotie van haar boek Ontdek Je Beschermengel, dat bij uitgeverij Terra Lannoo is verschenen. Omdat ik al heel vroeg wist van de publicatie van de Nederlandse versie van haar boek, had ik al een goed contact met de uitgeverij. En ik had gevraagd of ik wat bijzonders kon doen met de prinses. Dat kon. Speciaal voor de lezers van het tijdschrift Royalty, waarvan ik hoofdredacteur ben, zou de prinses boeken signeren. En daarvóór kon ik haar interviewen voor Weekend en RTL Boulevard. Weliswaar samen met haar co-auteur, Elisabeth Somnøy, maar dat nam ik maar voor lief. Je krijgt nu eenmaal niet zo vaak de kans een prinses te interviewen.

  Alles was goed voorbereid, maar op de dag zelf dreigde het alsnog mis te gaan. De prinses kwam keurig op tijd aan op Schiphol, maar haar co-auteur en hun persoonlijk assistente hadden het vliegtuig gemist. En Märtha Louise weigerde vervolgens ook maar iets te doen zonder die twee. Het strakke schema dreigde volledig in de war te lopen en mijn bloeddruk begon te stijgen. Märtha Louise bleef rustig zitten in de vip-room, terwijl de tijd voor mijn interview verstreek en er een flinke rij van lezers van Royalty klaar stond om de prinses een handje te geven en het boek te laten signeren. Kreten als ’sterallures’ en ’noblesse oblige’ schoten al door mijn hoofd en die gaven niet de juiste gevoelens om een interview mee in te gaan. Toen de collega en de assistente van de prinses eindelijk waren gearriveerd werd echter een oplossing gevonden. Er zou éérst gesigneerd worden en daarna zou het interview plaatsvinden. Märtha Louise kwam stralend aanlopen en nam alle tijd om de boeken te signeren. En ook bij het interview was ze alleraardigst. Zelfs de ’verboden’ vragen over haar familie en privéleven werden zonder problemen beantwoord. Na afloop bood ik haar de luxueuze uitgave Koninklijke Huwelijken aan die ik met de redactie van Royalty heb gemaakt. Ook het huwelijk van de prinses met Ari Behn staat daar in. Märtha Louise deed bij het afscheid nemen nog een ontboezeming. ’Vooraf was ik vanuit Nederland voor jou gewaarschuwd. Maar het was een heel leuk interview’, zei ze. En weg was ze, met haar lijfwachten, collega en assistente. Ik vergat haar te vragen wié haar voor mij had gewaarschuwd. Maar wat de prinses nog meer vertelde leest u volgende week in Weekend.

  11 november 2010 - 10:00