×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Een overvolle agenda

  Een overvolle agenda

  De eerste Koningsdag nieuwe stijl komt eraan. Ik verheug me erop. Na al die jaren had ik de wandelingen door twee plaatsen in het land wel een beetje gehad. Natuurlijk, het was vaak een leuke dag, maar het werd steeds moeilijker op die dagen nog met wat nieuws te komen. En hoeveel jaar blijft koekhappen en zaklopen leuk? Koningsdag nieuwe stijl belooft veel verschillende elementen te bevatten en dat zorgt ervoor dat er ook veel meer over verteld kan worden.


  Wat wél jammer is, is dat de Oranjes in de week rond Koningsdag ontzettend veel in de agenda hebben staan. Het begint al met de Koningsspelen op 24 april, waarbij de koning en de koningin aanwezig zullen zijn. Een dag later is in Zwolle het evenement Lang Leve de Club, waarbij het verenigingsleven centraal zal staan in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Twee dagen later vindt dan Koningsdag plaats. Daarna hebben Willem-Alexander en Máxima een dagje rust alvorens naar Bonaire te vliegen om daar De Dag Van De Vlag bij te wonen. Weer een dag later vliegen ze door naar Aruba om daar bij Sail 2015 te zijn. In amper een week tijd vijf grote evenementen met veel publiek en veel pers.

  Als we over alles zouden berichten, dan zou de hele Royalty vol staan met alleen maar Willem-Alexander en Máxima op verschillende plekken in het Koninkrijk en is er geen plek meer voor andere koningshuizen. En dat kan natuurlijk niet. Het is jammer dat deze stuk voor stuk leuke evenementen niet wat meer uit elkaar liggen, zodat we, zoals nu, geen moeilijke keuzes hoeven te maken. Voor het Koninklijk Huis is het ook beter, want zij willen natuurlijk dat al hun activiteiten goed zichtbaar zijn voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.

  Wie denkt dat de koning en koningin na de drukke aprildagen wel even een paar dagen op Aruba zullen uitrusten na hun verplichtingen daar heeft het overigens mis. Ze kunnen er hooguit een dagje extra aan vastplakken, want ze moeten weer op 4 mei in Nederland zijn voor de Nationale Dodenherdenking. En een dag later wordt het Bevrijdingsfeest afgesloten op de Amstel met het traditionele concert. Ik waarschuw de republikeinen maar vast: van half april tot en met 5 mei valt niet te ontkomen aan de Oranjes…

  15 april 2015 - 12:00