×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Deadline

  Deadline

  Door Marc van der Linden

   Ik heb een van de leukste banen van Nederland. Dat weet ik al jaren. En u zult me dus ook weinig horen klagen over mijn werk. Maar nu komt het woord deadline me even de keel uit. Een deadline is een begrip in de journalistiek. Het is het moment waarop je de tekst of de productie klaar moet hebben. Mijn leven bestaat uit deadlines. Elke week, op maandagavond, is de deadline van Weekend. En daarvóór moeten teksten, zoals deze column, worden ingeleverd. Daar geldt dus een andere deadline voor. En dan is er nog het tijdschrift Royalty, waarvan ik hoofdredacteur ben. Ik geef anderen door wanneer hun deadline is en hou zelf in de gaten dat we op tijd naar de drukker gaan. Afgelopen weken kwamen daar nog een paar deadlines bij. Ik kreeg een leuke opdracht voor twee mooie boeken met daarin de mooiste foto's van Willem-Alexander en Beatrix. Het was een race tegen de klok om die zo snel mogelijk bij de drukker te krijgen. En dan stond er ook nog een special gepland over onze nieuwe koning Willem-Alexander. Met alweer allerlei eigen deadlines. Mijn agenda stond dus vol met dat woord, dat ik nu ook al te vaak in deze column heb gebruikt. Deadline, deadline, deadline. U kunt gerust zijn: ze zijn allemaal gehaald. En de komende twee weken wordt het gelukkig ietsje rustiger, zodat ik me een beetje kan opladen voor de drukte rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Met de logistiek van die dag zijn we hier op kantoor al weken bezig. Zoals het er nu naar uitziet, moeten we zelfs een hele nacht gaan doorwerken. Dat is niet erg, want juist op bijzondere dagen is het extra leuk om tijdschriften te maken en die zo snel mogelijk in de winkels te krijgen, zodat u er meteen van kunt genieten. Maar het betekent wel dat we - mijn collega’s en ik - waarschijnlijk een groot deel van de feestelijkheden alleen via de televisie kunnen volgen. Toen bekend werd dat André Rieu op 30 april een groot concert zal geven op het Amsterdamse Museumplein, kreeg ik meteen een uitnodiging van hem om daarbij te zijn. Ik had het dolgraag willen zien; onze wereldberoemde violist op de dag van de nieuwe koning in hartje Amsterdam – het lijkt me prachtig. Maar helaas.... deadline! Met een beetje geluk kunnen we het vuurwerk wèl vanachter onze kantoorramen in Amsterdam zien. Als het weer tenminste een beetje meewerkt. Het Nederlandse weer kennende, reken ik er dus maar niet op....


  27 maart 2013 - 10:00