×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • De prinses en de showgirl

  De prinses en de showgirl

  Mijn werk zorgt voor veel leuke momenten, maar er zitten natuurlijk uitschieters bij. Afgelopen weekend bijvoorbeeld. Enige tijd geleden werd ik door Röell Jewellery uit Antwerpen uitgenodigd voor de presentatie van de nieuwe sieradencollectie van prinses Margarita. Enkele jaren geleden kwam zij al met de mooie Leaves-collectie en daar zijn nu nieuwe stukken aan toegevoegd. Destijds vond de presentatie plaats in het Amsterdamse Waldorf Astoria hotel, maar op die dag lag ik met een flinke griep in bed.


  Michael Röell, die zelf in binnen- en buitenland furore maakte met zijn prachtige sieradenontwerpen, nodigde me nu uit voor de presentatie in het Brabantse Waalre. Voor iemand die in Amsterdam woont is dat niet naast de deur, maar de locatie maakte alles goed. Leaves 2.0 werd namelijk gepresenteerd bij de Treeswijkhoeve van de befaamde chef-kok Dick Middelweerd. Het restaurant heeft twee Michelin-sterren en ik had al van velen gehoord hoe lekker je daar kunt eten. Een mooi moment dus om even mijn dieet van de afgelopen anderhalf jaar te vergeten.

  De avond stelde niet teleur. De nieuwe sieraden van prinses Margarita stonden bij de aankomst in het bos opgesteld. Dankzij de speciale verlichting fonkelden de saffieren en diamanten je als welkom tegemoet. Na een aperitief buiten bij de haard mochten we aan tafel. Ik zat aan de tafel bij de prinses en als verrassing zat daar ook Mariska van Kolck. Twee bijzondere dames uit twee heel verschillende werelden, die bijzonder gezelschap bleken te zijn. Ik ken ze allebei al vele jaren en ik kan daaraan toevoegen: in mooie, en maar ook in moeilijker tijden.

  De andere gasten vonden de combinatie ook bijzonder en al snel kwam de vraag: kan dat wel, een journalist met twee mensen die regelmatig in ’zijn’ bladen staan? Of moest Margarita voortdurend op haar woorden letten? Het antwoord is dan voor mij simpel. Ik had net zoveel zin in een gezellige avond als de andere gasten en wilde genieten van het lekkere eten, de fantastische wijn en de gezelligheid. Als je elkaar lang genoeg kent, weet je wat je aan elkaar hebt. En dan weten mensen ook dat je woord houdt als je belooft dat alles off the record is.

  Zo’n afspraak is meer formaliteit, want hoe vaak vertellen mensen aan een volle tafel grote geheimen of andere nieuwswaardige feiten? Het was ’gewoon’ gezellig met gesprekken over het leven, de liefde, kinderen, wijn, mode en lekker eten. Gewoon de onderwerpen die aan elke tafel aan de orde kunnen komen. En natuurlijk werd er over de sieraden gesproken. Prinses Margarita droeg de nieuwe oorbellen uit haar collectie met saffieren en diamanten. Toen ik er wat gerichte vragen over stelde – sieraden hebben ook ’privé’ mijn interesse – deed ze ze uit, stak haar hand uit en gaf ze de twee kostbare stukken aan mij. ’Dan kun je ze wat beter bekijken…’

  1 februari 2017 - 10:15