×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • De jurk van Máxima

  De jurk van Máxima

  Wat vond u van de japon die koningin Máxima droeg op Prinsjesdag? Ik vond hem prachtig. De japon was afkomstig van het modehuis Valentino, en dan weet je meteen dat er aan zo’n jurk een prijskaartje hangt. Couture van deze ontwerper kost duizenden euro's en een unieke avondjurk komt al snel op een bedrag boven de tien mille uit.


  Valentino heeft echter ook een confectielijn en die is een stuk voordeliger. De koningin koos uit deze lijn de japon die ze op Prinsjesdag droeg. Gemaakt van zijde en prachtig afgewerkt kostte de jurk nieuw aan het rek nog altijd zo'n vijf mille. Dat is veel geld, maar een stuk goedkoper dan iets zelf laten ontwerpen.

  Een koningin kan best eens een jurkje van Zara of H&M aan, maar niet op Prinsjesdag. Zo'n jurkje zou wegvallen in de Gouden Koets. Op deze dag moét het koninklijk huis grandeur uitstralen en dat mag dan best wat kosten. Koningin Beatrix en koningin Juliana lieten voor elke Prinsjesdag een speciale japon ontwerpen en koningin Máxima deed dat eerder ook. Maar deze japon kwam dus van het rek, al was het wel een Valentino-rek. Het leuke is dat er meerdere exemplaren van de japon zijn. Royalty wist een zelfde jurk te bemachtigen en verloot die deze maand onder haar lezers. Eén dagje koningin zijn in dezelfde jurk als Máxima droeg? Of misschien is er iemand die als rode bruid in deze Valentino wil trouwen? Dan is dit een prachtige kans om een echte Valentino helemaal voor niets in handen te krijgen. Iedereen die kans wil maken moet een Royalty kopen, want daarin zit een bon die ingestuurd kan worden. 

  Het Italiaanse modehuis Valentino is vernoemd naar haar oprichter Valentino Garavani (1932), die in de loop der jaren uitgroeide tot de lieveling van de jetset en vele royals. Hij maakte bijvoorbeeld de trouwjurk van Máxima. En niet alleen die van haar, ook prinses Madeleine van Zweden en de bruid van de Griekse kroonprins kozen voor een bruidsjapon van Valentino. Dat waren stuk voor stuk originele ontwerpen en daarvoor moest diep in de buidel worden getast. Naar verluidt kost een dergelijke japon nooit minder dan 100.000 euro. In verhouding tot dat bedrag is de knalrode Prinsjesdag-japon ineens een koopje. En óók een echte Valentino. 

  4 oktober 2014 - 05:01