×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Apetrots op de Royalty-agenda

  Apetrots op de Royalty-agenda

  Door Marc van der Linden

  Normaal gesproken probeer ik in deze column het wel en wee van de vorstenhuizen te bespreken, maar voor één keer wat extra aandacht voor de achtergronden bij het werk als royaltyjournalist en het werk op de redacties van Weekend en Royalty, de twee bladen waar ik het meest voor werk. Dat heeft een goede reden: afgelopen week verscheen de allereerste Royalty-agenda en daar ben ik apetrots op. In de studio van RTL Boulevard overhandigde ik het eerste exemplaar aan Albert Verlinde. Waarom aan Albert, vraagt u misschien. Allereerst natuurlijk omdat hij een aardige collega is. Maar we komen ook allebei uit Vught, zaten op dezelfde middelbare school (Maurick College) én kennen elkaar dus al veel langer dan dat Boulevard bestaat.


  Maar eigenlijk zouden er op de foto enkele andere mensen moeten staan, die minstens zo hard gewerkt hebben aan de agenda als ik. Annemarie van Heertum ontwierp de agenda, die behalve een handige weekindeling meer dan 175 foto’s bevat en veel Oranje-info, plus twee stambomen. En de inzet van Elles Wijngaarden moet ook vermeld worden. Zij is inmiddels weg bij Royalty – overgestapt naar een zusterblad – maar ze was net zo blij met de agenda als ik. Bijna alle foto’s in de agenda zijn afkomstig van Reni van Maren, de fotograaf die ook zoveel bijzondere foto’s maakt voor Weekend. Hij reist met de Oranjes de wereld over en heeft in de afgelopen tien jaar misschien wel honderdduizend foto’s van Máxima gemaakt. De prinses kent hem dan ook goed en dat bleek ook wel toen hij zich bij een bezoek aan Bhutan verstapte en zijn voet brak. De prinses en Reni vlogen in hetzelfde vliegtuig terug naar Nederland en Máxima kwam – heel lief- aan boord even informeren hoe het ging met de fotograaf die ze op alle mogelijke plekken in de wereld had gezien, maar die nu even uitgeschakeld was. Reni weet als geen ander die speciale, typische stralende Máxima-blik vast te leggen en daarom alleen al is de Royalty Agenda 2011 zo bijzonder. Een heel jaar lang ziet u de allermooiste foto’s van de Oranjes. Hij ligt inmiddels bij onder andere V&D en AKO. Blader hem gerust even door, dan kunt u hopelijk zien waarom ik zo trots ben.

  6 september 2010 - 17:55