×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Amerikaanse bisschop dacht dat preek grap was

Amerikaanse bisschop dacht dat preek grap was

De Amerikaanse bisschop Michael Curry dacht dat hij vorige maand in het ootje werd genomen toen hem werd gevraagd een preek te verzorgen tijdens de huwelijksplechtigheid van prins Harry en Meghan. De afro-Amerikaanse bisschop maakte zaterdag wereldwijd indruk met zijn vurige preek, waarin hij Martin Luther King aanhaalde en sprak over de kracht van liefde.


'Ik dacht dat iemand een 1 april-grap met me uithaalde', vertelt de bisschop in Good Morning Britain. 'Ik had dit zelfs niet in mijn wildste dromen...' De theatrale preek van Michael Curry, die bijna een kwartier sprak in St George's Chapel, maakte niet alleen in de kapel van Windsor Castle veel los. Daar gniffelden de aanwezigen, onder wie veel leden van de Britse koninklijke familie, op Twitter was Curry's rede tijdens de ceremonie het meest besproken onderwerp.

De bisschop zelf had veel twijfels over zijn preek, zo vertelde hij op de Britse televisie. 'Ik had geen idee', biechtte Curry op. 'Ik weet nog dat ik na mijn preek ging zitten en dacht: ik hoop dat dit goed was'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
23 mei 2018 - 09:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties