×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Fotografen hebben nakijken bij huwelijk

Fotografen hebben nakijken bij huwelijk

Britse fotografen zijn woedend over de persregeling rond het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Er is bijna geen mogelijkheid om fatsoenlijke opnamen te maken van het bruidspaar en voor de persvakken moet bovendien fiks worden betaald: 800 euro om bij de rijtoer door Windsor op een verhoging te staan.


'Met de kans dat het bruidspaar op het moment dat ze voorbijkomen net de andere kant uitkijkt. Weg geld', aldus de Nederlandse fotograaf Robin Utrecht, die mede om die reden de bruiloft op 19 mei overslaat.

Overslaan is voor Britse fotografen geen optie. Maar het werken is vrijwel onmogelijk en ervaren vakmensen als Tim Rooke en Arthur Edwards zien daarin de hand van prins Harry die net als zijn broer William al een leven lang een moeizame relatie heeft met de pers. 'Op de eerste tekeningen voor de persplekken was er nog wel ruimte', aldus Rooke.

Bij het huwelijk zijn maar vier fotografen van de zogenoemde Pers Association uitgenodigd om dichtbij de ingang van St. George's Chapel te werken. Alle anderen konden meedingen voor een betaalde plek op fikse afstand, in feite zonder goed zicht op het bruidspaar. 'Beschamend dat ik in Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Brunei, Spanje en Griekenland, en waar dan ook waar ik koninklijke huwelijken heb gefotografeerd, dat zonder te betalen kan doen, maar dat ik in eigen land met minachting wordt behandeld', twitterde veteraan Tim Rooke.

Geld vragen voor de beste plekken is overigens niet helemaal nieuw. Dat gebeurde eerder ook bij het huwelijk van prins William, waar fotografen die voor Buckingham Palace wilden staan om 'de kus' vast te leggen ruim 1100 euro moesten neertellen. Maar anders dan nu bij Harry, gaf dat wel de garantie dat er goede opnamen te maken waren. 'Nu moeten we betalen voor de tweederangsplaatsen', aldus een anonieme Britse royaltyfograaf tegen het Canadese weekblad Maclean's.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
11 mei 2018 - 15:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties