×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Jurken met een verhaal

Kensington laat The Favourite's jurken zien

Jurken met een verhaal

Een aantal jurken dat voorbijkomt in de film The Favourite is sinds vrijdag in Kensington Palace te bewonderen. De kledingstukken zijn te zien in dezelfde kamers als waar de royals ooit rondliepen waarop het kostuumdrama is gebaseerd.


In The Favourite speelt Olivia Colman, die binnenkort ook te zien is in de Netflix-serie The Crown, de Britse koningin Anne. De achttiende eeuwse vorstin wordt neergezet als een kwetsbare, onzekere en kinderachtige vrouw die enorm wordt beïnvloed door haar vriendin Sarah, de hertogin van Marlborough. Deze relatie wordt op de proef gesteld wanneer dienstmeisje Abigail in het leven verschijnt van de koningin. Oscarwinnaressen Rachel Weisz en Emma Stone kropen in de huid van respectievelijk Sarah en Abigail. "Kensington Palace is de plek waar deze vrouwen woonden, lief hadden en waar koningin Anne is overleden in 1714", legt curator Matthew Storey uit. "De kostuums gemaakt door Oscarwinnares Sandy Powell zijn geïnspireerd op de stijl en vormen van de mode uit de tijd van koningin Anne, maar zijn gemaakt met moderne stoffen en technieken om de verhalen van deze vrouwen tot leven te brengen." In de Londense koninklijke residentie zijn gedetailleerde korsetjurken te zien die zijn gedragen door de actrices. Ook de kostuums van hun mannelijke tegenspelers worden tentoongesteld.
15 december 2018 - 08:28 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties