×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Twee koninklijke huwelijken in Windsor zorgen voor geldproblemen politie

Twee koninklijke huwelijken in Windsor zorgen voor geldproblemen politie

De politie van Windsor heeft extra geld nodig vanwege de huwelijken van prins Harry en prinses Eugenie. Thames Valley Police heeft Sky News laten weten dat een aanvraag voor meer financiering onderweg is naar het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, het Home Office.


"Het politieoptreden tijdens de bruiloft van de hertog en hertogin van Sussex was een gecompliceerde operatie waarbij verschillende organisaties betrokken waren", liet politiebaas Matthew Barder weten. "De kosten die door Thames Valley en andere korpsen zijn gemaakt, zijn nog niet definitief."

De beveiligingskosten van het huwelijk van Harry en Meghan, die sinds ze elkaar op 19 mei het jawoord gaven door het leven gaan als de hertog en hertogin van Sussex, worden geschat op een paar miljoen. Vrijdag vindt weer een koninklijke bruiloft plaats in Windsor, dan belooft prinses Eugenie haar verloofde Jack Brooksbank eeuwige trouw in St George's Chapel. Wat die bruiloft aan beveiliging kost, is volgens Barder niet in te schatten.

De trouwerij wordt betaald door de koninklijke familie, maar beveiliging is een publieke taak van de politie. Bijna 37.000 mensen hebben een petitie van Republic ondertekend. De politieke organisatie die tegen de monarchie is, vindt dat de bruiloft van Eugenie het volk niets mag kosten.

Bron: ANP
08 oktober 2018 - 13:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties