×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins William onderbreekt vakantie voor herdenking in Frankrijk

Prins William onderbreekt vakantie voor herdenking in Frankrijk

Prins William heeft zijn vakantie even onderbroken voor een bezoek aan Amiens. In het Franse plaatsje woonde hij samen met 2000 andere genodigden de herdenking van de slag om Amiens bij, woensdag precies 100 jaar geleden.


Bij de kathedraal van Amiens waar de dienst werd gehouden, ontmoette William de Britse premier Theresa May. Daarna gaf hij een speech en sprak hij met familieleden van soldaten die vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. William zei verheugd te zijn "deze belangrijke dag mee te mogen maken in de stad die zich een eeuw geleden in het hart van het conflict bevond". "Voor duizenden militairen werd het een thuis ver weg van huis."

De Slag bij Amiens op 8 augustus 1918 was het begin van het Honderd Dagenoffensief. Dat leidde in november 1918 uiteindelijk tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. William roemde de manier waarop verschillende landen in Amiens samenwerkten. "Amiens staat symbool voor de samenwerking die essentieel was voor de overwinning."

William sloot zijn bezoek af met het leggen van bloemen in de kapel van de kathedraal.

Bron: ANP
08 augustus 2018 - 18:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties