×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

William eert overgrootmoeder bij graf

Alice van Battenberg werd in Jeruzalem herbegraven

William eert overgrootmoeder bij graf

Prins William heeft een bezoek gebracht aan het graf van zijn overgrootmoeder en daar bloemen neergelegd. De overgrootmoeder is de oma van zijn vader, prinses Alice van Battenberg.


De prinses ligt begraven in de Russisch-orthodoxe kerk van Maria Magdalena, op de Olijfberg in Oost-Jeruzalem. Ze had tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden helpen onderduiken in haar paleis in Griekenland en heeft daar postuum van Israël een eretitel voor gekregen. Na de oorlog werd ze non. Ze wilde graag naar haar dood in Jeruzalem begraven worden, maar dat gebeurde niet meteen. Ze stierf in 1969 en pas in 1988 werd ze herbegraven in Israël.

Het was de laatste dag van prins Williams bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Hij is het eerste lid van de Britse koninklijke familie dat daar officieel naar toe is gegaan. Het bezoek was bedoeld om goodwill te tonen en zijn hoop op vrede te laten zien. De prins bezocht dan ook heilige plaatsen van joden, christenen en moslims en schreef in het gastenboek van de Westmuur: "moge de God van vrede deze regio en de hele wereld met vrede zegenen."

Bron: ANP
29 juni 2018 - 10:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties