×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Nu al felicitaties voor koningin Elizabeth

Nu al felicitaties voor koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth heeft de eerste verjaardagswensen al op zak. De Britse vorstin, die volgende week zaterdag 92 jaar wordt, werd in Windsor al gefeliciteerd door het publiek.


Elizabeth bracht in Windsor een bezoek aan het King George VI Day Centre, dat ze zestig jaar geleden opende. De koningin gaf toestemming het centrum te vernoemen naar haar vader. Elizabeths moeder was een van de eersten die in 1948 geld doneerden voor het centrum, dat in het leven werd geroepen om weduwen en weduwnaren van gesneuvelde militairen bij te staan.

Tijdens een rondleiding door het King George VI Day Centre kreeg Elizabeth onder meer de sleutel te zien waarmee ze het centrum in 1958 opende. Ook sneed ze een taart aan en tekende ze het gastenboek. Dat deed ze al twee keer eerder, ook toen het King George VI Day Centre zijn 25-jarig en zijn vijftigjarig jubileum vierde was Elizabeth van de partij.

Na haar bezoek aan het centrum maakte de vorstin tijd voor het publiek, dat buiten op haar stond te wachten. Elizabeth kreeg meermaals en luidkeels 'happy early birthday' te horen, zeggen verslaggevers die ter plekke waren. Of de Britse koningin daar blij mee is, is nog maar de vraag. In 2016, toen haar negentigste verjaardag groots werd gevierd in het Verenigd Koninkrijk, grapte Elizabeth over de vele verjaardagsfeestjes: 'Hoe ik me voel als in december nog steeds Happy Birthday wordt gezongen, weet ik nog niet'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
13 april 2018 - 09:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties