×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Voorlopig geen visite Trump aan de Queen

Voorlopig geen visite Trump aan de Queen

Koningin Elizabeth heeft één kopzorg minder. Voorlopig althans. De Amerikaanse president Donald Trump heeft afgelopen nacht aangekondigd niet naar Londen te zullen komen voor de opening van de nieuwe Amerikaanse ambassade. Buckingham Palace hoeft nu niet na te denken over een ontmoeting tussen de Queen en Trump.


De president vindt dat de nieuwe ambassade op een inferieure locatie staat en dat zijn voorganger Barack Obama het oude gebouw voor veel te weinig geld van de hand heeft gedaan. 'Peanuts', aldus Trump. Dat niet Obama maar George W. Bush om veiligheidsredenen tot de verhuizing en verkoop had besloten - voor de verkiezing van Obama - zag Trump over het hoofd.

Premier Theresa May bevestigde zondag in een interview met de BBC dat de president nog steeds welkom is en op bezoek zal komen. Zelf heeft ze hem vorig jaar namens de koningin uitgenodigd voor een staatsbezoek, waarbij hij het recht heeft in Buckingham Palace te logeren. In Groot-Brittannië is sindsdien veel verzet gerezen tegen de komst van Trump. Een datum voor een staatsbezoek is niet bekend gemaakt.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 januari 2018 - 15:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties