×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Harry oogst de meeste waardering

Prins Harry oogst de meeste waardering

Prins Harry is volgens een opiniepeiling van Opinium het meest gewaardeerde lid van de Britse koninklijke familie. Hij kan bij 74 procent van de ondervraagden op goedkeuring rekenen, zo maakte de Sunday Express bekend. Harry blijft daarmee prins William nipt voor. In april stonden de broers nog gelijk, maar nu heeft de hertog van Cambridge steun van 72 procent.


De monarchie als geheel kan ook op minder instemming rekenen: van 66 naar 58 procent, het laagste cijfer in de afgelopen twee jaar. Koningin Elizabeth moet zelf ook aan waardering inboeten, zij daalt van 72 naar 66 procent. Volgens de Express ligt dat aan de recente onthullingen uit de zogenoemde Paradise Papers waaruit bleek dat namens haar investeringen waren gedaan op Bermuda en de Kaaiman-eilanden, Britse gebieden waarvan Elizabeth koningin is.

Ook andere leden van de familie daalden in aanzien. Catherine ging van 66 naar 63 en zelfs prins George (42 procent) wiens enige wapenfeit de afgelopen maanden was dat hij voor het eerst naar school ging, wordt nu minder gewaardeerd.

De grootste achteruitgang boekte zijn opa prins Charles, van 44 naar 33 procent. Ook Charles' naam dook op in de Paradise Papers en daarnaast stonden de afgelopen maanden in het teken van zijn voormalige echtgenote Diana, die twintig jaar geleden verongelukte. De ondervraagden zien na het overlijden van koningin Elizabeth het liefst William meteen op de troon (53 procent) in plaats van troonopvolger Charles (25 procent).

Camilla maakte ook een duik op de waarderingslijst: van 28 naar twintig procent. Hekkensluiter is Meghan Markle, geen lid van de koninklijke familie maar genoemd als mogelijke echtgenote van Harry. Zij ging van zestien naar negentien procent.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
13 november 2017 - 09:58 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties