×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Elizabeth ontvangt militairen in stromende regen

Elizabeth ontvangt militairen in stromende regen

Koningin Elizabeth trotseerde donderdag de stromende regen om een aantal militairen te ontvangen op Buckingham Palace. Het 1ste bataljon en de F Company van de Scots Guards kregen een nieuwe regimentsvlag.


De 91-jarige vorstin overhandigde de vlag, in het Engels colours, “in de wetenschap dat die u zal inspireren om uitmuntend te zijn in wat u doet en waar u ook bent”. Elizabeth zei volgens Daily Mail ook dat het 1ste bataljon deel gaat nemen aan de Strike Experimentation Group en daarmee “snel en effectief in het belang van ons land en onze bondgenoten” ingezet kan worden.

De koningin bedankte de F Company voor de “onbetaalbare bijdrage” aan ceremoniële activiteiten als de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace en Trooping The Colour. Met die militaire parade wordt elk jaar de verjaardag van Elizabeth gevierd. De bijdrage van de F Company wordt volgens de vorstin “enorm gewaardeerd” door het publiek. “Het geeft velen plezier en vreugde.”

Vanwege de regenbuien inspecteerde Elizabeth, erekolonel van de militairen, de troepen vanonder een paraplu. Die paste wel perfect bij haar lange mintgroene jas. Ruim 2200 gasten woonden de ceremonie bij. Het komt niet vaak voor dat Elizabeth nieuwe regimentsvlaggen uitdeelt. De laatste keer dat ze de Scots Guards nieuwe ‘colours’ gaf was in 2002, het jaar waarin ze haar gouden regeringsjubileum vierde.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
18 mei 2017 - 22:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties