×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Elizabeth ontvangt militairen in stromende regen

Elizabeth ontvangt militairen in stromende regen

Koningin Elizabeth trotseerde donderdag de stromende regen om een aantal militairen te ontvangen op Buckingham Palace. Het 1ste bataljon en de F Company van de Scots Guards kregen een nieuwe regimentsvlag.


De 91-jarige vorstin overhandigde de vlag, in het Engels colours, “in de wetenschap dat die u zal inspireren om uitmuntend te zijn in wat u doet en waar u ook bent”. Elizabeth zei volgens Daily Mail ook dat het 1ste bataljon deel gaat nemen aan de Strike Experimentation Group en daarmee “snel en effectief in het belang van ons land en onze bondgenoten” ingezet kan worden.

De koningin bedankte de F Company voor de “onbetaalbare bijdrage” aan ceremoniële activiteiten als de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace en Trooping The Colour. Met die militaire parade wordt elk jaar de verjaardag van Elizabeth gevierd. De bijdrage van de F Company wordt volgens de vorstin “enorm gewaardeerd” door het publiek. “Het geeft velen plezier en vreugde.”

Vanwege de regenbuien inspecteerde Elizabeth, erekolonel van de militairen, de troepen vanonder een paraplu. Die paste wel perfect bij haar lange mintgroene jas. Ruim 2200 gasten woonden de ceremonie bij. Het komt niet vaak voor dat Elizabeth nieuwe regimentsvlaggen uitdeelt. De laatste keer dat ze de Scots Guards nieuwe ‘colours’ gaf was in 2002, het jaar waarin ze haar gouden regeringsjubileum vierde.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
18 mei 2017 - 22:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!