×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

William nog steeds in shock na dood Diana

William nog steeds in shock na dood Diana

De Britse prins William is nog steeds in shock na de plotselinge dood van zijn moeder Diana, deze zomer twintig jaar geleden. “Mensen zeggen dat een shock niet zo lang kan duren, maar dat kan wel”, zegt William in de BBC-documentaire Mind Over Marathon, die donderdag wordt uitgezonden.


William, die vijftien jaar was toen Diana in Parijs verongelukte, zegt dat hij nooit over de dood van zijn moeder heen is gekomen. “Het is zo’n onvoorstelbaar groot moment in je leven, dat blijft altijd bij je. Je leert ermee omgaan.”

De prins prijst zichzelf gelukkig met “een goed ondersteunend netwerk” om hem heen. “De problemen beginnen bij mensen die dat niet hebben.” Williams jongere broer Harry vertelde eerder deze week in een openhartig interview dat hij jaren na de dood van Diana in behandeling is geweest bij een pychiater. Harry vertelde dat hij depressief was en meermaals op het randje van een mentale ineenstorting verkeerde.

Harry vertelde dat zijn eigen ervaringen drijfveer zijn om zich in te zetten voor meer aandacht voor geestelijke gezondheid. Ook voor William, die zich met zijn vrouw Kate en broertje onder de noemer Heads Together inzet het stigma rond psychische problemen te doorbreken, vormt zijn moeder de voornaamste aanleiding. “Ik heb mijn eigen redenen om me in te zetten voor mentale gezondheid: wat mij en mijn moeder is overkomen toen ik jonger was. Uiteindelijk draait het allemaal om geestelijk welzijn.”

Foto: BuzzR
19 april 2017 - 10:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties