Placeholder

Corruptie op Buckingham Palace

Onder het personeel van koningin Elizabeth blijken ook rotte appels te zitten. De adjunct-intendant van Buckingham Palace en andere koninklijke residenties in Londen staat dinsdag terecht voor het aannemen van smeergeld, zo melden The Times en de Daily Mail.

Ronald Harper – tien jaar geleden nog door koningin Elizabeth vanwege zijn verdiensten onderscheiden met de Koninklijke Orde van Victoria- zou in 6 jaar tijd meer dan 125.000 euro hebben geïncasseerd van bedrijven die graag een contract in de wacht sleepten voor onder meer de verbouwing van het appartement van William en Catherine in Kensington Palace. Harper (61), die in 2012 tegen de lamp liep, werkte samen met de directeuren van drie firma’s die onder meer elektrische- en verwarmingsinstallaties leverden. Niet alleen kregen hun bedrijven lucratieve koninklijke klandizie – waarbij een hogere prijs werd afgesproken dan nodig – bovendien werden twee van de drie ook officieel hofleverancier, hetgeen ze een streepje voor gaf op de concurrentie.

Harper had op de website van Buckingham Palace nog opgeschept hoe energiezuinig de paleizen mede onder zijn toezicht waren geworden. Dat hij daarvoor mogelijk extra betaald werd, vertelde hij natuurlijk niet. Harper kreeg ook thuis hulp van de bedrijven, die hem gratis van een nieuwe olietank en boiler voorzagen. In totaal staan negen verdachten terecht.