×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Letizia's imago opgepoetst na vakantie op Mallorca

Koninklijk charmeoffensief blijkt te werken

Letizia's imago opgepoetst na vakantie op Mallorca

De nieuwe aanpak van het zomerverblijf op Mallorca heeft gewerkt voor de Spaanse koninklijke familie. Die conclusie trekt althans dagblad El Mundo in een terugblik op een week waarin koning Felipe en zijn gezin meer te zien waren dan ooit tevoren. "Dat was nog nooit vertoond, maar het had effect", aldus de krant.


De laatste jaren hield Letizia zich met haar dochters Leonor en Sofia grotendeels verborgen voor publiek en media terwijl echtgenoot Felipe het water op ging om deel te nemen aan de traditionele zeilregatta om de Koningscup. Buiten de kortstondige fotosessie en een enkel uitstapje op het eiland, bleef het gezin verscholen achter de luiken van Sol Vent. En na de zeilstrijd vertrok het gezin zo snel mogelijk uit Palma.

Dit jaar echter was alles anders. Letizia en de prinsessen gingen er bijna dagelijks op uit, al of niet vergezeld door grootmoeder koningin Sofia, koning Felipe of tante prinses Elena. Ze gingen naar de markt, een etentje, een concert en afgelopen zaterdag zelfs naar de finish van de laatste race die de koning voer aan boord van de 'Aifos'. Letizia was al jaren niet meer bij de Koninklijke Zeilclub geweest en ging zelfs aan boord en poseerde geduldig voor de immer aanwezige fotografen.

Kibbelend

De koningin kon ook wel een charme-offensief gebruiken nadat ze met Pasen kibbelend was gefilmd bij de uitgang van de kathedraal in Palma, waar ze verhinderde dat schoonmoeder Sofia met haar kleindochters Leonor en Sofia op de foto ging. De opnamen van de voorbije week in Palma straalden het tegendeel uit: harmonie en 'alles is liefde'.

Opvallend was eigenlijk alleen de afwezigheid van koning-emeritus Juan Carlos, die vanwege een polsblessure op het laatste moment moest afzeggen voor de zeilwedstrijden en die daarom ook niet naar Mallorca kwam. Dat was prettig voor Felipe, die nu niet samen met zijn in opspraak geraakte vader op de foto hoefde. De plaatselijke El Diario de Mallorca zag de afwezigheid ook in dat licht: Felipe verbant Juan Carlos van Mallorca.

De komende tien dagen hoeft er echter niet langer toneel te worden gespeeld. Felipe en zijn gezin zijn met onbekende bestemming vertrokken voor de échte vakantie, weg van de journalisten en paparazzi. Pas op 17 augustus heeft de koning een eerste afspraak: het bijwonen van de herdenking van de terroristische aanslagen van vorig jaar in Barcelona en Cambrils.

Bron: ANP
07 augustus 2018 - 15:38 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties