×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Onzekere toekomst voor Felipe's zus Cristina

Onzekere toekomst voor Felipe's zus Cristina

Hoe moet het nu verder met infanta ('prinses') Cristina van Spanje? Die vraag stellen de Spaanse media nadat haar man Iñaki Urdangarin in hoger beroep is veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden celstraf.


De zus van koning Felipe is al bijna acht jaar uit de gratie bij de koninklijke familie, die met name na het aantreden van Felipe als koning in 2014 maximale afstand bewaart tot de prinses en haar voor onder meer fraude, witwassen en belastingontduiking veroordeelde echtgenoot.

Felipe ontnam zijn zus de titel 'hertogin van Palma' en drong hardnekkig bij haar aan om haar aanspraken op de Spaanse troon op te geven. Cristina, die gelooft in de onschuld van Iñaki, heeft hardnekkig geweigerd, maar is sinds de eerste strafrechtelijke onderzoeken begonnen wel met haar gezin uitgeweken naar Genève, ver weg van de Spaanse media. Daar is de koningsdochter, die woensdag 53 jaar wordt, broodwinnaar voor het gezin.

Vraag is of zij dichterbij Spanje gaat wonen wanneer Iñaki (50) achter de tralies verdwijnt, zodat gevangenisbezoek makkelijker is. Het is nog niet bekend waar hij zijn straf moet uitzitten en of hij misschien nog even respijt krijgt door beroep aan te tekenen bij het Constitutioneel hof.

Vrienden van Cristina maken zich zorgen om haar gemoedstoestand, al laat ze naar buiten toe niets blijken van haar emoties. "Zo is ze opgevoed", meende de krant El País donderdag.

13 juni 2018 - 09:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties