Placeholder

Wist Felipe van fraude zwager?

Koning Felipe van Spanje was op de hoogte van de frauduleuze activiteiten van zijn zwager Iñaki Urdangarín. Dit beweert Iñaki's voormalige zakenpartner Diego Torres. Hij heeft aan de rechtbank op Mallorca, die de corruptiezaak onderzoekt, e-mails overhandigd waarmee hij dit probeert te bewijzen. Dit meldt het Spaanse persbureau EFE.

Diego Torres is samen met de echtgenoot van de Spaanse prinses Cristina verdachte in de zogenaamde Nóos-zaak, genoemd naar stichting Noós, de liefdadigheidsinstelling die grote sportevenementen organiseerde en waarmee Urdangarín tussen 2003 en 2006 vermoedelijk 6 miljoen euro gemeenschapsgeld wegsluisde naar rekeningen in belastingparadijzen.

In het hoger beroep tegen de aanklacht heeft de advocaat van Torres correspondentie overhandigd van prinses Cristina aan haar broer die toen nog prins was. Hij wil daarmee aantonen dat de twee een vertrouwelijke band hadden. Uit de correspondentie zou blijken dat de voormalig Olympisch handballer en de prinses hun activiteiten deelden met andere leden van de koninklijke familie. Ze zouden destijds zelfs koning Juan Carlos hebben gevraagd hen te helpen bij een aantal projecten.

Urdangarín en Cristina ontkennen dat ze zich aan strafbare feiten schuldig hebben gemaakt. De Spaanse koning geniet overigens onschendbaarheid. Ook zijn vader Juan Carlos blijft onschendbaar.