×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Felipe beëdigt nieuwe minister Volksgezondheid

Vorige minister trad af omdat ze Wikipedia kopieerde voor studie

Felipe beëdigt nieuwe minister Volksgezondheid

Koning Felipe heeft donderdagochtend de nieuwe Spaanse minister van Volksgezondheid ontvangen. Op het Zarzuela Paleis legde María Luisa Carcedo de ambtseed af bij de Spaanse vorst.


Carcedo is de vervanger van de eerder deze week opgestapte Carmen Montón. Zij diende haar ontslag in omdat ze zich tijdens haar studie schuldig zou hebben gemaakt aan plagiaat, waardoor ze onrechtmatig haar diploma behaalde. Zo zou Montón complete passages van Wikipedia hebben gekopieerd voor haar thesis.

Montón was pas drie maanden minister. Ze is al wel de tweede minister van het nieuwe kabinet van premier Pedro Sánchez die aftreedt. In juni gaf Màxim Huerta er al na zes dagen de brui aan toen naar buiten kwam dat hij veroordeeld was voor belastingfraude.

De nieuwbakken Carcedo hoefde donderdag overigens niet alleen naar het paleis. Ze werd vergezeld door haar nieuwe collega's, premier Sánchez en minister van Justitie Dolores Delgado. Koning Felipe krijgt later donderdag meer bezoek. Hij ontvangt ook de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken van Qatar.

13 september 2018 - 11:29 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties