×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Arrestatie na roof Zweedse historische kronen

Arrestatie na roof Zweedse historische kronen

De Zweedse autoriteiten hebben een arrestatie verricht voor de spectaculaire kronenroof van koning Karl IX en koningin Kristina. De politie kon de verdachte woensdag aanhouden.


Eind juli werden uit de kathedraal van Strängnäs twee kostbare eeuwenoude kronen en een rijksappel gestolen. In de kathedraal bevinden zich de graven van Karl IX en Kristina. In de tijd dat zij werden begraven in de zeventiende eeuw was het gebruikelijk om dat te doen met speciaal gemaakte symbolen van hun waardigheid, zoals een koningskroon en scepter. Later zijn die kostbaarheden uit de tombes gehaald en tentoongesteld in de kerk.

De dieven gingen er na de roof met een boot vandoor. Van hen ontbrak tot dusver elk spoor. Van de koninklijke regalia is nog niet teruggevonden. De kans bestaat dat de diamanten en edelstenen uit de kronen uiteindelijk opduiken op de zwarte markt van Amsterdam of Antwerpen, waar ze los kunnen worden verkocht.

Bron: ANP
13 september 2018 - 11:45 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties