×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Noorse royals genieten van vaartocht op koninklijk jacht

Noorse royals genieten van vaartocht op koninklijk jacht

De Noorse koninklijke familie geniet deze week aan boord van het koningsschip 'Norge' van het natuurschoon rond Svalbard, het vroegere Spitsbergen. Dat heeft de paleiswoordvoerder bevestigd. De vaartocht gaat vooraf aan een officieel bezoek aan de Arctische eilandgroep op donderdag.


In de hoofdplaats Longyearbyen worden dan het Universiteitscentrum (UNIS) en het Svalbard museum bezocht door koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en prinses Märtha Louise. Mogelijk dat ook een aantal van de ook aan boord aanwezige kleinkinderen van de koning meekomt.

Het Universiteitscentrum dat zich richt op studies van het poolgebied, viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Er zijn zo'n 690 studenten op UNIS, waarvan bijna tien procent uit Nederland. Aan het begin van studie of onderzoek moeten de studenten eerst leren om te gaan met een geweer, om in geval van nood de op Spitsbergen aanwezige ijsberen op afstand te houden.

In het Svalbard museum, dat in 2006 door het koningspaar werd geopend, gaat de aandacht donderdag uit naar de walvisvaart die lang de basis vormde van de economie van dit onherbergzame en doorgaans ijskoude gebied.

Bron: ANP
07 augustus 2018 - 15:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties