×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Kleding koningin Sonja 'verdwenen' uit museum

Kleding koningin Sonja 'verdwenen' uit museum

Koningin Sonja van Noorwegen heeft een kledingstuk, dat deel uitmaakt van een expositie, weggehaald omdat ze het aan wilde trekken. Iets soortgelijks deed koningin Máxima onlangs, toen ze haar jurk uit de tentoonstelling van Jan Taminiau wilde dragen op de 50ste verjaardag van kroonprins Frederik.


Voor haar 80ste verjaardag kreeg koningin Sonja de KunstStal cadeau van haar man, een tot museale ruimte omgebouwde stal van het koninklijk paleis in Oslo. Nu is daar een expositie te zien met de titel 'Traditie en Inspiratie', met cultuurhistorische voorwerpen van de koninklijke familie. Het koningspaar en het kroonprinselijk paar leenden daar onder meer klederdrachten voor uit. Eén ervan is tijdelijk uit de tentoonstelling verdwenen, met daarbij keurig een bordje: 'in gebruik'. Koningin Sonja had het nodig voor een bijzondere gelegenheid. 

De Noorse koningin opende de 950-jarige pelgrimsroute op het eiland Selja, het oudste bedevaartsoord van haar land. Sonja woonde een plechtige dienst bij en las daarbij ook een Bijbeltekst voor. Ze was er 50 jaar geleden ook bij, toen in 1968 het 900-jarig van Bjørgvin werd gevierd. Ze was toen samen met koning Olav en toen nog haar aanstaande man, kroonprins Harald. Het was een van de eerste trips als verloofd koppel.

Bron: Rick Evers
Foto: Noorse hof
09 juli 2018 - 08:34 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties