×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Margrethe herdenkt Henrik met medaille

Koningin Margrethe herdenkt Henrik met medaille

Het zou vandaag de 84ste verjaardag zijn van prins Henrik van Denemarken. De echtgenoot van koningin Margrethe overleed echter op 13 februari dit jaar. Koningin Margrethe grijpt de geboortedag van Henrik aan om mensen te bedanken.


Onder meer familieleden en leden van de hofhouding kregen een medaille uitgereikt, ter herinnering aan de prins. Ook ziekenhuispersoneel dat betrokken was bij Henriks behandeling en mensen die bijgedragen hebben aan de uitvaart van de prins krijgen een medaille. Aan de ene zijde staat koningin Margrethe, als koningin van Denemarken, aan de andere zijde het monogram van de prins - een gekroonde H - met zijn geboorte- en sterfdatum. Het is aan veel hoven gebruik om betrokkenen van grote evenementen - zoals kroningen, huwelijk maar ook uitvaarten - met een medaille te bedanken.

Bron: Rick Evers
Foto: Kongehuset.dk
11 juni 2018 - 13:11 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties