×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Saluutschoten voor baby Madeleine

Saluutschoten voor baby Madeleine

Op verschillende plekken in Zweden klonken vrijdag om 12.00 uur 21 saluutschoten om de geboorte van het derde kind van prinses Madeleine en haar man Christopher O'Neill te vieren.


Op de website van het Zweedse Hof staat dat de traditionele regels bij een koninklijke geboorte voorschrijven dat de strijdkrachten 21 saluutschoten afvuren. Dit gebeurt dinsdag in Stockholm vanaf de voormalige marinebasis op het eiland Skeppsholmen (scheepseiland) in het centrum van de Zweedse hoofdstad. Ook in de steden Boden, Härnösand, Karlskrona en Göteborg klinken de schoten om de nationale vreugde over de geboorte te uiten.

Het zevende kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia werd vanmorgen vroeg geboren. De naam en het geslacht van de baby zijn nog niet bekendgemaakt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 maart 2018 - 15:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties