×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Lichaam van prins Henrik naar slotkerk

Lichaam van prins Henrik naar slotkerk

De kist met het stoffelijk overschot van de Deense prins Henrik wordt vandaag naar de kerk van Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen gebracht, waar het publiek dit weekeinde afscheid kan nemen.


Koningin Margrethe en de koninklijke familie volgt de route van de lijkbaar in rouwauto's, vanaf paleis Amalienborg naar de kerk. Bij aankomst bij de kerk staat een militaire kapel en wordt de kist naar binnen gedragen door tien officieren van de koninklijke lijfwacht onder begeleiding van een militaire kapel.

De koninklijke familie neemt binnen deel aan een besloten kerkdienst, meldt het Deense hof. De kerk is zaterdag en maandag van 15.00 tot 19.00 uur open voor publiek en op zondag vanaf 12.00 uur. Officieren van het leger, de marine, de luchtmacht houden de wacht bij de kist.

De uitvaartdienst is dinsdag in Kopenhagen. Op verzoek van Henrik blijft de kring van genodigden beperkt tot naaste familie en vrienden. De echtgenoot van koningin Margrethe overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
16 februari 2018 - 12:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties