×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Silvia helpt jonge vluchtelingen

Koningin Silvia helpt jonge vluchtelingen

De Zweedse koningin Silvia heeft op het Duitse eiland Mainau het startsein gegeven voor een project voor jonge vluchtelingen. Die krijgen een jaar een mentor die ze helpt om in de Duitse samenleving te integreren en hun weg te vinden.


De stichting Mentor International van de Zweedse koningin ondersteunt het project financieel. Vandaar dat Silvia naar Mainau kwam om kennis te maken met de tien vluchtelingen die meedoen aan het project. Het gaat om vluchtelingen tussen de veertien en achttien jaar. Ze komen uit landen als Afghanistan en Syrië.

De jongeren krijgen hulp bij het maken van hun huiswerk en verder helpen de mentoren ze met taallessen. Daarnaast kunnen de jonge vluchtelingen bij hen terecht voor allerlei zaken die integratie makkelijker maakt, zoals hulp bij het vinden van een geschikte sportclub.

In een interview met het Duitse persbureau DPA zei Silvia dat Duitsland op dezelfde manier vluchtelingen laat integreren als in Zweden. Ze vindt het vooral belangrijk dat kinderen die zonder ouders aankomen goed worden opgevangen. “Alleen zo kun je ze een goede toekomst bieden”, zei ze.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
27 september 2017 - 18:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties