×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Margrethe en Henrik samen naar concert

Margrethe en Henrik samen naar concert

Te midden van alle ophef over het besluit van prins Henrik om niet naast zijn vrouw begraven te willen worden, zijn de prins en zijn vrouw koningin Margrethe donderdagavond samen op stap geweest. In het Zuid-Franse dorpje Saint Vincent-Rive-d’Olt bezochten de twee een kerk voor een intiem concert.


Henrik, die vorige maand werd geopereerd aan zijn lies en bekken, en Margrethe liepen arm in arm de kerk in. “Ik ben blij hier te zijn”, zei de Deense prins volgens BT tegen de aanwezigen. Tijdens het concert, dat door zo’n honderd mensen werd bijgewoond, werd onder meer Elvis Presleys hit Can’t Help Falling In Love gespeeld. Ingaan op de commotie deed het echtpaar niet.

De prins zorgde vorige week internationaal voor ophef door bekend te maken dat hij niet begraven wil worden in de kathedraal van Roskilde. Hij breekt met de zeshonderd jaar oude Deense traditie uit onvrede met zijn titel. Henrik is van mening dat Margrethe hem koning-consort had moeten maken.

De Deense koningin voegde zich begin deze week bij haar man op zijn Franse wijngoed Châteaux de Cayx voor een vakantie. Tot donderdagavond werden de twee nog niet samen gespot, haar traditionele bezoek aan de markt van Cahors legde Margrethe woensdag in haar eentje af.

11 augustus 2017 - 11:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties