×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Oudste prinselijk kasteel gered

Een slot voor de prijs van 1 euro

Oudste prinselijk kasteel gered

Erfprins Ernst August van Hannover verkoopt slot Marienburg aan de overheid van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Hij doet het kasteel in de buurt van Hannover voor het symbolische bedrag van 1 euro van de hand.


Het in 1867 geopende slot moet nodig worden gerenoveerd. Vooral de heuvel waarop het gebouw staat vormt een probleem; die begint te verzakken. De herstelwerkzaamheden gaan ongeveer 27 miljoen euro kosten, zo heeft het Nedersaksische cultuurministerie berekend. ''Wat we vandaag hebben bereikt, is voor mij erg belangrijk'', zei erfprins Ernst August bij de presentatie van de deal. ''Door het plan dat we samen met de deelstaat hebben ontwikkeld, blijft slot Marienburg, inclusief inboedel, toegankelijk. Dat ging me aan het hart. Ik ben de Nedersaksische deelstaatregering erg dankbaar.'' Ernst August woont zelf deels in Londen en deels in een huis bij Hannover.
02 december 2018 - 17:17 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties