×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Sjeika Moza van Qatar draagt Dutch Design

Sjeika Moza van Qatar draagt Dutch Design

Sjeika Moza bint Nasser van Qatar werd zondag in New York gesignaleerd met een outfit van de Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp. Ze droeg zijn appeltjesgroene lange jurk met bijpassende turban voor een ontmoeting met kroonprinses Victoria in New York.


Door Rick Evers

 

De echtgenote van de voormalige emir van Qatar is in New York voor ontmoetingen rondom de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Moza is sinds 2013 speciaal gezant op het gebied van onderwijs voor UNESCO. Ze draagt veel opvallende couture - modehuis Valentino is eigendom van de koninklijke familie van Qatar - maar werd nog niet eerder gezien in kleding van Ronald van der Kemp. Voor haar werden ook sterren als Katy Perry, Mary J. Blige, Miley Cyrus en Kate Hudson gezien in creaties van de Nederlander. Sinds 2014 ontwerpt hij onder de naam RVDK, voor die tijd werkte hij onder meer voor het Franse modehuis Guy Laroche en de Amerikaanse ontwerper Michael Kors.

 

Met een ziel

De ontwerper noemt zijn ontwerpen 'kleding met een ziel'. Ze zijn vaak gemaakt van reststoffen en zijn manier van werken wordt door anderen ook wel 'upcycling' genoemd, het opwaarderen van materialen die anderen weggegooid zouden kunnen hebben. Zelf noemt Van der Kemp zijn kleding 'duurzame couture'. Hij werkt niet met vaste collecties op de geлikte momenten in het modejaar. Wie zijn kleding wil dragen, is enkele duizenden euro's kwijt na een bezoek aan het atelier in Amsterdam.  ‘Dan heb je wel een uniek en op maat gemaakt stuk waar dertig uur met de hand aan is gewerkt. Als je een jurk bij Dior koopt, hangt die ook in Londen, Parijs en Tokio. Waarom zou je een paar duizend euro betalen voor iets dat niet uniek is?’

 

 

Foto: UN
24 september 2018 - 11:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties