×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Royals wonen openingsceremonie Spelen bij

Royals wonen openingsceremonie Spelen bij

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vrijdag niet de enige royals die ruim twee uur in de kou zaten voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea. Ook groothertog Henri van Luxemburg en prins Albert van Monaco woonden het evenement bij.


Henri en Albert begroetten hun landgenoten enthousiast toen de sporters van Luxemburg en Monaco het Olympisch Stadion binnentraden, zo is te zien op de beelden. Willem-Alexander en Máxima werden niet in beeld gebracht toen de Nederlandse equipe onder leiding van vlaggendrager Jan Smeekens binnenkwam.

Net als het Nederlandse koningspaar woonden Henri en Albert voorafgaand aan de ceremonie ook de receptie van president Moon Jae-in van Zuid-Korea bij. Daarbij werden ook verschillende groepsfoto's gemaakt. Willem-Alexander poseerde naast prins Albert voor de foto, premier Mark Rutte nam achter hem plaats.

In de komende twee weken worden meer royals verwacht in Pyeongchang. Zo arriveert kroonprins Haakon van Noorwegen dinsdag voor een driedaags bezoek en zijn koning Carl Gustaf en koningin Sonja van Zweden van 17 tot 25 februari aanwezig. Zij wonen ook de sluitingsceremonie bij.

Voor kroonprins Frederik van Denemarken zit zijn verblijf er alweer op. Hij is nog voor de ceremonie halsoverkop naar huis gegaan omdat de gezondheidstoestand van zijn vader prins Henrik is verslechterd.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 februari 2018 - 20:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties