×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Japans keizerspaar bezoekt Okinawa

Japans keizerspaar bezoekt Okinawa

Het Japanse keizerspaar bezoekt eind maart de Japanse eilandengroep Okinawa. Dat heeft het Keizerlijke Hofagentschap vrijdag bevestigd. Keizer Akihito en keizerin Michiko wilden Okinawa graag nog een keer bezoeken voor het aftreden van de keizer op 30 april 2019.


Het wordt het elfde bezoek aan de zuidelijke eilanden, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm is gevochten. Daarbij kwamen 200.000 mensen - Japanners en Amerikanen - om het leven. Okinawa bleef na de oorlog tot 1972 onder Amerikaans bestuur en telt ook nu nog grote Amerikaanse militaire bases.

Het keizerlijk bezoek staat ook dit keer in het teken van het betuigen van eer aan de oorlogsslachtoffers. De visite begint dan ook bij het National War Dead Peace Mausoleum in Itoman. Op de tweede dag van hun reis gaan keizer en keizerin naar het eiland Yonaguni, waar ze nog nooit eerder zijn geweest en waar een stenen monument het meest westerlijke punt van Japan markeert.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 januari 2018 - 16:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties