×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Uitvaart koning Mihai op 16 december

Uitvaart koning Mihai op 16 december

De uitvaart van de dinsdag op 96-jarige leeftijd overleden koning Mihai is op zaterdag 16 december. Dat melden Roemeense media op basis van goed ingelichte bronnen bij het paleis. Het stoffelijk overschot wordt naar verwachting op 13 december overgebracht van Zwitserland naar Roemenië.


De bevolking krijgt twee dagen de tijd om afscheid te nemen van de koning die Roemenië tweemaal regeerde, van 1927 tot 1930 - als kleuter onder een regentschap - en van 1940 tot 1948, toen het communistische bewind hem verjoeg. Als dat laatste niet was gebeurd, dan was Mihai de langst regerende monarch ter wereld geweest.

Bij het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth in 2012 kreeg hij de ereplaats naast de Britse koningin. Die rangschikte haar koninklijke gasten naar regeringstijd. Mihai was volgens die logica in 1940 begonnen, en nooit afgetreden, en zat daarom naast Elizabeth. Aan haar andere zijde zat de Bulgaarse koning Simeon, die als zesjarige in 1943 op de troon kwam en ook nooit aftrad.

Voor de Queen was het extra bijzonder om de Roemeense koning bij haar regeringsjubileum te hebben. Hij was immers in 1947, een maand voor dat hij zijn land werd uitgezet, aanwezig bij haar huwelijk en in 1953 woonde hij als koning-in-ballingschap haar kroning bij.

Foto: © Instagram
06 december 2017 - 09:39 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties