×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Nederlandse ambassadeurs naar koninklijk huwelijk Maleisië

Nederlandse ambassadeurs naar koninklijk huwelijk Maleisië

Nederland wordt maandag in Johor Bahru bij het huwelijk van prinses Aminah en de oorspronkelijk uit Lisse afkomstige Dennis Verbaas officieel vertegenwoordigd door de ambassadeur in Maleisië, Karin Mössenlechner. Daarnaast is ook haar collega Margriet Vonno, die is gestationeerd in het aan de deelstaat Johor grenzende Singapore, uitgenodigd.


Niet helemaal duidelijk is nog of de Nederlandse ambassadeurs door het paleis worden gerekend tot de VIP- of de 'gewone' gasten. Dat maakt voor de beleving van het sprookjeshuwelijk nogal wat uit. De eigenlijke huwelijksplechtigheid in de troonzaal van het Istana Besar paleis is alleen toegankelijk voor koninklijke gasten uit de andere deelstaten en VIP's.

Andere genodigden moeten genoegen nemen met een plek in een van de feesttenten die de afgelopen dagen buiten het 151 jaar oude paleis zijn opgesteld. In die tenten staan grote schermen waarop de plechtigheid maandag kan worden gevolgd. In de stad staat ook een aantal schermen, waarop het publiek 's avonds een samenvatting kan zien, zo liet het Royal Press Office weten. Media zijn bij het huwelijk niet welkom.

Prinses Aminah is de enige dochter van de sultan van Johor, de meest zuidelijke deelstaat van Maleisië. Ze huwt met Dennis Verbaas, die sinds zijn overgang tot de islam door het leven gaat als Dennis Muhammad Abdullah. Op de hoofdfoto: Dennis krijgt les over het geloof. 'Mijn hart is open om de islam te accepteren, want ik zie dat het voor meer vrede in mijn ziel zorgt.'

Foto: Royal Press Office Sultan
12 augustus 2017 - 18:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties