×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Nederlandse ambassadeurs naar koninklijk huwelijk Maleisië

Nederlandse ambassadeurs naar koninklijk huwelijk Maleisië

Nederland wordt maandag in Johor Bahru bij het huwelijk van prinses Aminah en de oorspronkelijk uit Lisse afkomstige Dennis Verbaas officieel vertegenwoordigd door de ambassadeur in Maleisië, Karin Mössenlechner. Daarnaast is ook haar collega Margriet Vonno, die is gestationeerd in het aan de deelstaat Johor grenzende Singapore, uitgenodigd.


Niet helemaal duidelijk is nog of de Nederlandse ambassadeurs door het paleis worden gerekend tot de VIP- of de 'gewone' gasten. Dat maakt voor de beleving van het sprookjeshuwelijk nogal wat uit. De eigenlijke huwelijksplechtigheid in de troonzaal van het Istana Besar paleis is alleen toegankelijk voor koninklijke gasten uit de andere deelstaten en VIP's.

Andere genodigden moeten genoegen nemen met een plek in een van de feesttenten die de afgelopen dagen buiten het 151 jaar oude paleis zijn opgesteld. In die tenten staan grote schermen waarop de plechtigheid maandag kan worden gevolgd. In de stad staat ook een aantal schermen, waarop het publiek 's avonds een samenvatting kan zien, zo liet het Royal Press Office weten. Media zijn bij het huwelijk niet welkom.

Prinses Aminah is de enige dochter van de sultan van Johor, de meest zuidelijke deelstaat van Maleisië. Ze huwt met Dennis Verbaas, die sinds zijn overgang tot de islam door het leven gaat als Dennis Muhammad Abdullah. Op de hoofdfoto: Dennis krijgt les over het geloof. 'Mijn hart is open om de islam te accepteren, want ik zie dat het voor meer vrede in mijn ziel zorgt.'

Foto: Royal Press Office Sultan
12 augustus 2017 - 18:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties